magyarfutball.hu

Fővárosi TC - MAC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 23:03
    Főv. TC.—MAC. 1:0.

    A múlt hét szenzációs meglepetése volt ez az eredmény a Margitszigeti pályán, amelyre nem számított senki, legkevésbbé maga a győztes csapat. A MAC. két legjobb csa­tára, Borbás és Mészáros ugyanis a legutolsó pillanatban mondta le a játékot, úgy hogy már megfelelő tartalékról gon­doskodni nem lehetett. Ez igen lehangolta a csapatot; hozzá még a fedezetsor is feltűnő gyengén játszott. Midőn aztán a fölényben levő csapat bekapta a gólt, teljesen fejvesztetten játszott tovább s kiegyenlíteni a teljes erejéből védő Főv. TC-al szemben nem tudott. A két csapat a következő volt: Főv. TC. Bogács—Gulyás, Szentey—Bucsek, Rauch, Nebenzahl—Kaufmann, Roóz, Szednicsek, Russ, Weisz. MAC:Oláh—Höfle, Veres—Meleghy, Mészáros K., Bayer—Riedl, VangeL Kodó, Fitt, Medgyessy. Félidő 1:0. Bíró Pich Bál (BAK.) volt.

    Nemzeti Sport 1905 október 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 22:57
    Főv. T. C.—M. A. C. 1 : 0.

    Főv. T. C. kezd és a M. A. C. a kedvező széljárást kihasználva azonnal támad. A játék azonban hosszú ideig középen folyik és az össze-vissza vagdalkozásnak a labda adja meg az árát, mely szétpattanva, haszna­vehetetlenné válik. A M. A. C. 13 percz után kornert rug, mely végzetesnek látszott Szintúgy az athlétáknak megítélt hands in goal, melyet Riedl a kapu bal sarkába agyonplaciroz. A Főv. T. C. messzire előrerugott labdáival nem ér czélt, de Oláh kirohanása majd hogy goalt eredményezett. A Fővárosiak támadá­sának korner az eredménye, majd ismét a M. A. C. jut offenzivába, de csak kornert ér el. Főv. T. C. újbóli lerohanásakor Róz balra Weiszhoz adja a labdát, az a jobbszélsőnek és a zavarba hozott M.A.C. védelem már nem akadályozhatja meg, hogy Kaufmann lövése az athléták hálójába ne kerüljön. Róz ügyes rúgása a kapu mellett sivít el. Halftime 1:0 a Főv. T. C. javára.
    A második félidő elején a Főv. T. C. ügyesen ki­használja a kedvezőbb oldalt, de azután visszaesik és majdnem teljesen a védelemre szorul. Fitt lerohanása kornert juttat a M. A. C.-nak, mig Fitt szép shootját a Főv. T. C kapujában védik M. A. C. mind vehemensebbül támad és a kidült Fővárosiak közül még csak a két hátvéd áll talpon. A sárga-kékek ujabbi kornere is eredménytelen és Vangel pompás lövése is csak kornert juttat a M. A. C.-nak. — A margitszigeti pályán lefolyt mérkőzést csak igen kevés számú publikum nézte végig. Pick Pál (B. A. K.) körültekintő, szigorú biró volt.

    Sport-Világ 1905 oktőber 1.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 22:52
    Fővárosi T. C. győz 1:0 a Magyar Athletikai Club ellen.

    (Margitszigeti pálya.) Váratlan és súlyos vereség érte vasárnap a M. A. C.-t, mely Borbás helyett Kodót volt kénytelen beállitani. A csapat hihetetlenül rossz formát mutatott, különösen a fedezetsor, mely teljesen felmondta a szolgálatot. A csatársort is annyira depri­málta az első goal, hogy fejetlenül, rendszertelenül ját­szott és ezúttal teljesen goalképtelennek bizonyult.
    A Fővárosi T. C. egyénenkint jó képességű játé­kosokból áll, de a csapatban nincsen rendszer. Két hát­védjük igen jó, fedezeteik a csatársornak sokszor jó szolgálatot tesznek; a csatárok gyorsak, rendkívül lel­kesen és agilisán játszanak és ha megértenék egymást, nyilván szebb eredményeket érne el a Főv. T. C.
    A fővárosiak kezdenek, szél ellen, kilencz ember­rel, de az első negyedórában a hiányzó két ember is beáll. A játék középen folyik, lanyhán indul meg és nagyobb érdeklődést csak az kelt, mikor a labda nagy robajjal elpattan. Az atléták kornere veszedelmesnek látszott s szintúgy eredménytelen a M. A. C. tizenegyese, melyet Riedl a kapu mellé rúg. A Főv. T. C. lerohanása Oláh könnyelmű játéka folytán majdnem goalt eredményezett. Roóz lövése kornerhez juttatja a fővárosiakat, szintúgy a M. A. C. is goalt ér el. A fővárosiak csatársorának kom- binácziója zavarba hozza a sárga-kékek védelmét és goalt rúg (39 percz). Half time 1:0a Főv. T. C. javára.
    Szünet után a szél által támogatva el fővárosiak támadnak, majd a M. A. C. kerül fölénybe, de két kornerrugása eredménytelen. A Főv. T. C. kapuvédje néhány jól irányított lövést ügyesen ment, Az Athleták vehe­mens fáradozásai megtörnek Gulyás és Szentei önfelál­dozó játékán. A fővárosiak az utolsó 15 perczben teljesen kifulladnak, de kapujokat óriási erőfeszítéssel mégis meg­mentik. Pick Pál (B. A. K.) körültekintő, nagyon lelkiismeretes biró volt.

    Az Újság 1905 szeptember 25.