magyarfutball.hu

33 FC - MTK 1 : 8

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 23:19
    MTK.—33FC. 8:1.

    Úgy látszik bajnokcsapatunk Pozsonyi távoztával nagyot javult gólképesség dolgában. Immár másod­ízben arat igen nagy gólarányu győzelmet. Sajnos ezzel a gólképességgel nem fejlődött együtt az összjátéka, mert e mérkőzésen is tulnyomólag egyéni játékot láttunk, amiben Károly és Hoffer tüntek ki. A védelem igen jó volt A 33FC.- nál néhány szépen kidolgozott támadást láttunk; sajnos azonban a csapatban egységes játékmodor még nem tudott kifejlődni. A kapuban Lilil K. igen megbízhatatlan volt s könnyelműen védett.
    A két csapat következő összeállításban játszott: MTKsmileyobó—Nagy, Révész—Deutsch, Kürschner, Sár—Sebestyén, Károly, Hoffer, Weisz, Káldor. 33FC: Lili K.—Lili E., Depold— Zsidó, Kis, Rátonyi—Forstinger Koch, Kampl, Steiner, Singer, 33 Fó. kezdés után rögtön felnyomul s Steiner veszélyes lövése kornert eredményez. Ezután az MTK. veszi át a támadást és hosszú ideig szorongatja a Lill által jól védett kaput, közben kornert ér el, mit azonban szintén nem tud kihasználni. A 23-ik percben Sebestyén hatalmas ívben juttatja Káldorhoz a labdát, ki védhetetlenül küldi fejjel a hálóba. Ettől fogva nagyobbára az MTK. viszi a támadást. Időközben a pihent 33-as csatárok számos lerohanást intéznek, olykor lövéshez is jutnak, de Hampel és Steiner lövéseit jól védi Dobó. A félidő befejezte előtt 3 perccel Káldor beadását Depold rosszul védvén, Hoffer éles lövéssel góllá értékesíti. Félidő 2:0. A második félidőben a 33-asok mindjárt az első percekben egy ön gólt csinálnak, 10 perc múlva Károly szép cserélés után lövi a 4-ik gólt.
    A játék vége előtt mintegy 10 percel szép összjáték révén a 33-asok gólhoz jutnak. Továbbiakban semmi eredmény; min­denki belenyugszik az eddigi gólarányba, mikor a még hátra levő 5 percben, hihetetlenül, még 4 gólhoz jut az MTK. Károly, Hoffer, Káldor révén. Már félhomály volt, mikor a közönség ámulatára 8 : 1 eredménynyel bevégződött a mérkőzés. Biró: Fehéry Ákos (BTC.)

    Nemzeti Sport 1905 október 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 23:09
    Magyar Testgyakorlók Köre győz 8:1 a 33 Football-Club ellen.

    (Millennáris pálya.) A Testgyakorlókból őszi goalképes csapat lett; brilliáns formát mutattak és önzetlen, ügyes összjátékot produkáltak. Shires helyet a második csapatbeli Weisz Béla játszott, a ki jól bevált. A 33 F. C. a mérkőzés folyamán sokszor meglepő vesze­delmesen támadott, a kapuvédeknek mindkét részen erős munkájuk volt, de a 33-asok védelme végül lehe­tetlennek bizonyult a M. T. K. vehemens támadásai ellen.
    Változatos játék után, melynek folyamán Lill és Domonkos többször csudásan ment és »33« F. C. 2., a M. T. K. pedig 1 kornert ér el, a kék-fehérek kereked­nek felül és Sebestyén magas ívben rugott labdáját Zulu befejeli és Udvari a második goalt rúgja. Half time 2: 0 M. T. K. javára.
    A második félidőben Károly szép rúgással a har­madik goalt éri el. Egy Lill által védett labda Udvari lábáról a goalba pattan. Hampl lerohanása védhetetlen lövéssel a »33« F. C. egyetlen goalját eredményezi. Az utolsó négy perczben Károly, Udvari és Weisz egy­másután négy goalt rúg. Fehéry Ákos (B. T. C.) termé­szetesen jeles biró volt.

    Az Újság 1905 szeptember 25.