magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 13:45
    M. T. K. I. — »33« F. C. I. 6:0.

    M. T. K. kezdi a játékot s rögtön támad, mit ellen­fele viszonoz. Változatos játék után, Hoffer a Váradytól elhibázott labdával lefut s élesen lő a kapura, a mit Lill nem képes elfogni A gyors eredménytől a 33-asok meglepődve, csakhamar összeszedik magukat s erősen támadnak, azonban Bosnyákovits a goal mellé lő. Ismét a Testgyakorlók támadnak s az ellenfél kapuja előtti kavarodásban Kürschner belövi a második goalt. Nemsokára ezután Stern czenterezését Shires goallá értékesíti A biró Károlyt durva játékáért 15 perczre kiállítja. Ettől kezdve unalmasan s egyhangúan folyik a játék a félidő végéig. A második félidőben, miután Károly beállt, a Testgyakorlók ismét erősen támadnak s az utóbbi révén szép goalt is érnek el. Martin gyors lerohanásai teszik élénkké a játékot, a melyek­nek egyike csaknem goalt is eredményez. 33-asok hevesen támadnak s csak a játék vége felé kerül ismét a M. T. K. fölénybe, a midőn Hoffer s Shires révén még két goalt érnek el. Biró: Kéméndy Ernő (U.T.E) volt.

    Sport-Világ 1905 március 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 13:40
    Magyar Testgyakorlók Köre és 33-as Football klub 6:0.

    M. T. K. kezdi a játékot és mindjárt erősen szorongatja a 33-ok kapuját, de eredményt elérni nem tud. Majd a 33-ok kerítik hatalmukba a labdát, de csak a középvonalig viszik, hol aztán hosszú ideig vesztegel a játék. Hoffer a 15. percben áttöri a 33-ok védelmét és meg­szerzi a csapatának az első goalt. A M. T. K. to­vábbra is szorongatja a 33-ok goalját és több kornert ér el. A 31. percben ismét kornert rug, melybői kifolyólag Kürschner a labdát éles lövéssel a goalba továbbítja. Közvetetten utána Shires meg­szerzi a harmadik goalt. A játék ezután kezd durva jelleget ölteni; a durvaságokat meglepetésszerűen a 33-ok kezdik, melyet a M. T. K. részéről Károly viszonoz, de kárára, mivel a biró 10 percnyire ki­állítja. A második félidő elején a 33-ok támadnak és Martin révén veszélybe hozzák a M. T. K. ka­puját: közben a 33-ok védelme is előre jön, me­lyet Hoffer kihasznál és biztos lövéssel goalt rúg. A 35-ik percben Lill, a 33-ok kapusa kiszalad a kapuból és Shires az üres goalba gurítja a labdát. Közben mindkét csapat, de különösen a 33-ók ját­szanak durván, miért is a biró kénytelen gyakori lefütyüléssel a játékot félbeszakítani, de nem lé­vén képes teljes erélyét kifejteni, a játék továbbra is durva mederben folyik. Közvetettén a játék be­fejezése előtt Pozsonyi a labdát Károlyiak adja, ki éles lövéssel megszerzi a hatodik és a mérkőzés utolsó goalját Biró Keméndy (U. T. E.) volt.

    Pesti Napló 1905 február 27.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 13:37
    Magyarország 1905 február 28.
     
  4. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 13:31
    Magyar Testgyakorlók Köre 6 :0 győz a „33-as“ Football Club ellen.

    M; T. K. kezd, de csakhamar a „33-asok“ ve­szik át a támadást és a 9. perczben cornert ér­nek el és ezután is az első negyedórában szép összjátékkal folyton támadnak, mig a 14-ik perczben Sebestyénhez kerül a labda, aki át­törve a „33-asok“ védelmén, beadja a labdát Udvarinak, aki védhetetlen goalt lő. Ezután a „33-asok“ támadnak. Koch remek lövését és Kiss hosszú rúgását gyönyörűen védi Domon­kos. A 30. perezben a Testgyakorlók corneréből Káldorhoz kerül a labda, aki azt a kapu elé rúgja, ahol a fürge Szűcs révén szép lapos lö­véssel a második goalt érik el. Két perczczel később az angol Shires, balösszekötő, védhetet­len lövéssel rúgja a harmadik goalt. Félidő 3 : 0 a M. T. K. javára. A második félidőben már mindenképpen kitűnik a Testgyakorlók fölénye, annál is inkább, mivel a „33-asok“ védelme in­kább emberre, mint labdára megy. Az elején Martin szép rush-sel leszalad a jobb szélen és mintegy 30 méterről remek lövést irányit az ellenfél kapujának bal sarkába, a labda azonban a kapuoszlopról pattan vissza. A 4 perczben a „33-asok“ cornert rúgnak eredmény nélkül, de a 15. perczben Lill kiszalad védeni a kapujából, Udvari kicselezi Őt és az üres kapuba rúgja a labdát. Ugyanezt teszi húsz perczczel később Shires is, mig két perczczel a vég előtt rúgja Károly a hatodik goalt. Meghajtjuk az elismerés zászlaját a M. T. K. tegnapi szép fair játéka előtt, akik megmutatták, hogy minden durvaság nélkül és csakis igy lehet eredményt elérni, természetesen ha a csapat játszani tud. A leg­jobban fejezi ki az elismerést az a körülmény, hogy egyetlenegy játékos se vált ki a többi kö­zül, hanem mind egyformán jól játszott. A „33-asok“ csapata kitűnő anyagnak bizonyult újra, de a vezetőségnek arra kellene törekedni, hogy egyik lehetetlen nevű magyar (?) játékosát, — aki külömben nagyon jó erő lenne — leszok­tassa a minden áron való durváskodástól, úgy­szintén Bosnyákot is. Biró: Kéméndy (U. T.E.) volt.

    1905 február 28.