magyarfutball.hu

Postás - MAC 4 : 3 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 4. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.23, 23:32
    Postás—MAC. 4:3.

    A bajnoki mérkőzések egyik legizgatottabbika volt e két egyesület mérkőzése a mult vasárnap a millennárispályán. Mindjárt szembetűnik a mindkét részről esett gólok nagy száma, amely azt bizonyítja, hogy mindkét csapat csatársora derekas munkát végzett. A két csapat teljesen egyenrangu volt és a gólok számában mutatkozó differencia tisztán onnan van, hogy Bayer a MAC. véde­lem egyik főerősége helyett Vince gyengén játszott bal­fedezetet. A MAC. csatársora ezúttal kitünően működött Borbás is hatalmas munkát végzett; kár, hogy össze­kötője nem játszott eléggé rája. A Postás védelem mostis kitűnő volt, mig a csatársorban Kertay vált ki, 3 gólt lővén egymaga. Kolhanek mint középcsatár gyengébb volt.
    A két csapat a következő összeállításban játszott:
    Postás: Giba—Bienenstock, Fekete—Virág, Bodor, Turi Kolhanek, Buda, Bodor, Kertay, Holub.
    MAC: Oláh—Höfle, Veress—Meleghy, Vince, Mészáros K. —Medgyessy, Fitt, Mészáros Gy., Riedl, Borbás.
    A játék lassan és nehézkesen indul meg s legnagyobb részt a középen folyik. — A MAC. kezd hamarább lendületbe jönni és a középen levitt labdát a 15-ik percben Riedl mintegy 25 méterről váratlanul, rendkívül éles lövéssel a hálóba küldte. Az elért eredmény még nagyobb agilitásra birja a MAC.-ot, minek eredménye, hogy Borbás egy gyönyörű lefutásából és centerezéséből a jól helyezkedő Fitt gólt lő. — Ugylátszik, hogy a félidő már 2 : 0-ra végződik, mikor Holub lefutván, Kertaynak adja át a labdát, ki Meleghy kíséretében a gól felé fut és 4 méterről gólt lő. Félidő 2:1. — A második félidő a MAC. erős támadásával kezdődik, de a Postás védelem erősen tisztit. A 20-ik percben Buda oly erősen rúgja meg Höftét,hogy az összeesik. Ettől kezdve a Postások kerülnek fölénybe és a 25-ik percben Kertay kiszabadul és gólt lő. A 34-ik percben a Pos­tások ismét Kertay révén érik el a vezető gólt, a melyet azon­ban néhány percre rá Borbás által levitt és centerezett labda Fitt által belőve, kiegyenlít. Rendkívül erős játék következik s már eldöntetlennek látszik a mérkőzés, mikor a 42-ik percben Kertay Holub-nak adja a labdát, ki éles lövéssel megszerzi csapatának a győztes gólt. Ez utolsó gólt Oláh egy kis helyez­kedéssel könnyen védhette volna. Biró: SzuszHugó (33FC.) volt.

    Nemzeti Spőrt 1905 május 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.23, 23:12
    Postás T. S. E, győz 4:3 a Magyar Athletikai Club ellen

    A Postás Tisztviselők S. E. és a Magyar Athle­tikai Club vasárnap délután 5 órakor a csömöri-uti pályán tartotta bajnoki mérkőzését, mely rendkívülheves küzdelem után a Postások győzelmével végző­dött. A M. A. C. csapatában Bayer hiányzott, kinek^helyén Vincze játszott. Az atléták csatársora ezúttal nagyon dicséretesen állta meg helyét, úgy hogy a sárga-kékek half timekor még 2 : 1 arányban vezet­tek. A Postások a második félidőben fokozva az iramot, végül berúgták a győztes goalt. Biró Szász Hugó (33 F. C.) volt.

    Az Újság 1905 május 8-