magyarfutball.hu

MTK - MAFC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 3. forduló
ground : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 17:12
    M. T. K—M. A. és F. C. 2:0

    M. T. K. választ szelet hátban és a Műegyetemiek kezdik a játékot. A labda hamar a M. T. K. hatalmába kerül és élénken foglalkoztatja a piros-feketék kapuvédjét. Sebestyén (M T. K.) által beadott labdát a középcsatárok elhibázzák. Hoffer lövése a kapu félfáról pattan vissza, majd a Pozsonyi által előre adott labdát Shires a kapus kezébe lövi. Olykor a piros-feketék is támadólag lépnek fel, de félvonalon túl alig tudnak jutni. Több korner esik a M. T. K. javára eredmény nélkül, Shires cselezéseivel sokat használ s egy ily alkalommal a labdát Hofferhez juttatja, ki azt 15 méterről védhe­tetlenül a kapuba lövi (37 percz). A további 8 perczet is a M. T. K. uralja, de a hátvédek és. fedezetek úgy összetömörülnek a kapu előtt, hogy valósággal fedezik a kaput. Félidő állása 1 : 0 a M. T. K. javára.
    A második félidőben a Műegyetemiek felhasználva a kedvező szelet, több ízben támadólag lépnek fel, míg­nem a hátvédek által előreadott labdával a kék-fehérek nyomulnak előre. A második félidőben látható igazán a M. T. K. fölénye. Zulu által centerezett labdát Hoffer berúgja, de a bíró lesállás miatt érvényteleníti. Shires remekül lő a kapura, de a kitünően védő Aschner ár­talmatlanná teszi, mig Károly lövései a kapu fölött sü­vítenek el. Károly különben vasárnapon igen rossz taktikával játszott; a mit mesteri driblizéseivel elért, önző játékával teljesen elrontotta. A II. félidő egyet­len goalja viszont neki volt köszönhető, mert a labdát Hofferhez juttatva, védhetlenül a kapuba lövi. A mér­kőzés az Erzsébet királyné-uti pályán folyt le.

    Sport-Viág 1905 március 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 17:06
    Magyar Testgyakorlók Köre 2:0 győz a Mű­egyetemi A. és F. C. ellen.

    A múlt héten a Műegye­temiek 7 : 1 arányban vereséget szenvedtek a Fővárosi T. K.-tól, ennek folytán tegnap a M. T. C. nagyarányú győzelme volt várható, azonban a Műegyetemiek oly erős csapatot állí­tottak tegnap tegnap a küzdelemben, hogy a M. T.K.-nak ugyancsak erős munkájába került a győzelem. No meg a nagy szél is zavarta a játékot. Kez­dettől fogva végig nagy főlényben játszott a bajnoki csapat, de több jó alkalmat mulasztottak el goallövésre. A játékot heves támadással kezdi a M. T. K. és folytonosan támad is, de goalt csak a 37. peczben ér el, amikor a Shires által beadott labdát Udvari nagy erővel rúgja a kapuba. Rögtön utána csak corner árán szabadíthatja meg kapuját Aschner. Félidő 1:0 a M. T. K. javára. Ujrafelállás után a M. A. és F. C. is intéz néhány támadást, de csak egyik támadásuk veszélyes, amelyet Do­monkos cornerre véd. Majd több szép lövést véd Aschner, mig öt perczezeí a befejezés előtt Ká­roly leadja a labdát Udvarinak, aki védhetlen goált rúg. A Műegyetemieknél kimagaslott Asch­ner kapus játéka és csakis neki köszönhető, hogy nem kaptak több goalt.goalt. Relle jól bevált fedezetnek és Major hátvédnek. A M. T. K.-nál, amely a legegyöntetübb csapatunk, mindegyik játékos jó voit, de külön dicséretet érdemel szép és kitűnő játékáért Sár. A match fair lefolyású volt mindvégig. Nagyon jó biró volt Fehéry xikos (B. T. K.)

    _Magyarország 1905 március 14.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 16:58
    M. T. K. 2:0 győz a Műegyetemi Atl. és Football-Klub ellen.

    Az Erzsébet királyné-uti pályán folyt le a fenti egyesületek bajnoki mérkőzése. A sportkörök nagy fölényü győzelmet jósoltak a M. T. K.-nek, csakhogy. — mint az eredmény mutatja, — a Műegyetemieket a Fővárosi Torna-Klubtól kapott nagy vereség szorgalmasabb tréningre serkentette és ennek tulajdonítható a csekély goal-arányu eredmény. Bajnoki csapatunk mindamellett nagy fölénynyel, még nagyobb balszerencsével játszott. Az erősen dühöngő szél nagyon befolyásolta a játékot és csupán a szél elleni támadásnál láthattunk adogató játékot. A M. T. K. csapatának min­den egyes játékosa lelkesen és önfeláldozóan működött, mig a Műegyetemiek csapatáén Aschner kapus védett bravúrosan. A játék lefolyást a következő volt: M. T. K. választ szelet hátban és a Műegyetem kezdi a já­tékot. Mindjárt a félidő elején a M. T. K. támadása sikertelen marad, amennyiben kétizben a legszebb alkal­mat elszalasztja. A szél által segitvie a félidő a M. T. K. támadásaival telik, mignem a 37-ik percben Shires által leadott labdát Hoffer védhetetlenül a goalba juttatja. Felállás után a piros-feketék csak korner árán szaba­dulnak a goalnktől. A második félidőben a Műegyetemiek kapják a szelet, melyet kihasználva, olykor komoly ve­szélybe hozzák a kék-fehérek kapuját. Domonkos kapus egyizben kornerre véd. amit a Műegyetemiek kihasz­nálni nem tudnak. Majd a M. T. K. nyomul passz-játékkal előne és Károly lövése hol a kapufélfával, hol pedig Aschner kezéből jut ismét a mezőnybe. Hoffer éles lö­vését a Műegyetem kornerre védi, Shires remek sootját a kapus teszi ártalmatlanná. Már-már a félidő vége felé közeledik, midőn a M. T. K. lelkes támadásba fog, a mely a 40-ik percben Károly és Hoffer révén goalhoz jut. Biró Fehéry Ákos (B. T. K.) volt közmegelégedéssel. Előzőleg a Szövetségi díjért folyó küzdelemben ugyancsak a M. T. K. II. győzött 5:0 aránya fölényes eredmény­nyel. M. T. K. II. csapatában Deutsch Leó és Weisz Béla első osztályba való játékot produkáltak, a M. Atl. és F. K. csapatában pedig a kapus gyönge szerepet játszott. Biró: Havas Lajos (B. A. K.) volt.

    Pesti Napló 1905 március 13.