magyarfutball.hu

MAC - Fővárosi TC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 17:30
    M. A. C—Főv. T. C. 1 : 0.

    M. A C győzelme előre látható volt, mivel F. T. C. három legjobb csatárjait Roóz, Kaufmant és Schönfeldet kénytelen volt nélkülözni, s igy annál meglepőbb volt a végeredmény. F. T. C. védelme kifogástalanul műkö­dött, mig a csatársora igen gyenge volt. M. A C. a szokott jó formában játszott. M. A. C kezdi kevés szél­lel a játékot és rögtön támad, melynek eredménye kor­ner és ennek révén egy véletlen goal Fitt részéről (2 percz). Főv. viszonozza a kék-sárgák támadását, de a czenter hiányát nagyon is érzi. Szednicsek majd Weisz II. szép lövéseit Oláh könnyen védi. M. A. C. kezd támadni, de minden támadásuk a két kitűnő hát­védeken meghiúsul Fölváltva mindkét fél támad, de sikertelenül. M. A. C. kornert rúg, majd Főv. szabad­rúgáshoz jut, de eredmény nélkül. Félidő : 1 : 0 M. A. C. javára.
    Ujból felállás után Főv. némi fölénynyel játszik, de minden komolyabb akczió nélkül. Borbás nem tud érvé­nyesülni Rauch fedezet miatt, s igy a játék inkább a pálya közepén folyik le. Mészáros lövését Bogács védi. Az utolsó 10 perczben Főv. uralja a helyzetet, de gyenge csatársora sehogy sem tud boldogulni. Jól ját­szottak M. A. C. részéről Höfle hátvéd, Mészáros, Borbás, Vincze és Oláh, mig F. T. C. részéről Gulyás ma remekelt, mig Szentey, Rauch, Bucsek, Szednicsek és Weisz II. elég jól játszottak. Biró : Moór Jenő (M. A. F. C ) volt.

    Sport-Világ 1905 április 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 00:10
    MAC.—FővTC. 1 : 0

    A megérdemeltnél kisebb gólarányu győzelmet aratott a MAC. a múlt vasárnap az Erzsébet királyné úti pályán. A MAC. ez alkalommal szép, lelkes játékot pro­dukált; hogy több gólt elérni nem tudott, azt az ellen­fél jó védelmén kivül főleg a középső csatároknak a kapu előtti határozatlansága okozta, bár a mezőnyben az uj középcsatár, Mészáros Gyula, hasznos erőnek bizo­nyult. Igen jól játszott öcscse, Mészáros Károly, mint középfedezet, mig Meleghy többször adott okot a biró közbelépésére. A védelemnek könnyű dolga volt. A Főv.T. C. Schőnfeld, Kaufmaun és Roóz nélkül igen gyenge csatársort állított ki, mely a MAC. kapujára veszélyes nem is volt. a Főv.T.C. a bíró ébersége miatt a szokott­nál fairebben játszott ugyan, de azért Szentey, Bucsek és Herschkovits durván játszottak. Dicséretet érdemel ellenben Gulyás szép játéka.
    A két csapat a következő volt:
    MAC.(kék-sárga): Oláh—Höfle, Veres—Meleghy, Mészá­ros K., Bayer—Medgyessy, Fitt, Mészáros Gy., Vincze, Borbás.
    Főv. TC. (zöld-lila): Bogács—Gulyás, Szentey—Rauch, Bucsek, Erdélyi K.—Kárpáti, Weisz Gy., Herschkovics, Szednicsek, Weisz H.
    A mérkőzést a MAC. heves támadása vezeti be s Med­gyessy a 3-ik percben már kornert ér el, amelyből Fitt meg­szerzi a MAC. gólját. A nem várt gyors eredmény szemmel láthatólag lehangolja a zöld-lilákat, akik e félidőben végig állandó védekezésre szorulnak, mig a MAC. csatárait a góllövésben a balszerencse is üldözi s több kitűnő alkalmat szalasztanak el. Félidő 1:0.
    A második félidőben már változato­sabb a játék, bár a MAC. fölénye ekkor is látható. A pályát nagy számban látogató műveletlen gyerkőcök viselkedése több­ször megzavarta a mérkőzést, amelyet a biró e miatt többször fel is függesztett. Egy botrányosan viselkedő Erdélyi Lajos nevű mészáros ügye a szövetség elé is került. Az izgatott hangulat­ban folyt mérkőzés további eredmény nélkül végződött. Biró: Moór Jenő (MAFC.) volt.

    Nemzeti Sport 1905 április 9.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 00:01
    Magyar Athletikai Club győz 1:0 a Fővárosi Torna-Club ellen.

    (Erzsébet királyné-úti pálya.) Kisszámú, de annál lármásabb közönség nézte a két csapat küzdelmét, sőt a zajongást odáig vitték, hogy a biró háromszor megakasztani volt kénytelen a játékot.
    A M. A. C., csatársorának bal oldala kivéte­lével, jól játszott. Mészáros, az atléták uj közép-
    ­csatára agilis játékos; a védelemben különösen Mészáros vonta magára a figyelmet.
    A Fővárosi T. C. Roóz, Kaufmann és Schön­feld nélkül játszott s igy a csatársor három leg­jobb erejét nélkülözvén, komolyabb akczióra kép­telen volt. Gulyás a védelemben kitűnő munkát végzett.
    M. A. C. erős támadása vezeti be a játékot, mely csakhamar kornert eredményez és a Főv. T. C. kapuja előtti kavarodásban Fitt az atléták győztes goalját lövi (3 percz). A sárga-kékek a élidő végéig uralják a helyzetet, de további eredményt, a jól vé­dekező Fővárosiak ellen nem képesek elérni. Half time 1:0 a M. A. C javára.
    A második félidőben már nagyon változatos a játék s a Főv. T. C. hátvédeinek hatalmas rúgásai inkább a M. A. C. goalja irányába terelik a küzdel­met. Főv. T. C.-nak még a megitélt szigorított sza­badrúgás utján sem sikerül az eredményt kiegyen­lítenie.
    Biró Moór Jenő (M. A. F. C.) volt.

    Az Újság 1905 április 3.