magyarfutball.hu

UTE - Budapesti AK 3 : 4 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.12.14, 19:35
    BAK -UTE. 4:3. A múlt szezonban 1:3.

    A népszigeti pályán mérkőzött a két csapat ezzel a meglepő eredménynyel, mert éveken át állandóan az UTE. csapata győzött 3:1. arányban. Az eredmény annál meglepőbb, mert az első félidőben az UTE. csapata vezetett 3:1-el. A játék mindkét félidőben változatosan folyt, de a második félidő végén már a BAK. volt fölényben és csak Kazár kiváló játékának köszönhető, hogy több gól nem esett. Jól és fairen játszott Herschkovits középfedezet, mig a győztes csapatban Orosz brillírozott. Külön szóvá kell tennünk a pálya szinte vad közönségét, mely kedvelt csapatáért a legdurvább módon megsérti a vendégcsapattal szemben a házigazdai szellemet. Ideje lenne, ha a MLSz. az UTE.-t nagyobb fegyelem tartására kényszerítené.

    A két csapat így állt ki:

    BAK.: Kormos—Müller, Rácz—Vörös, Ligeti, Gerő— Glatter, Ligeti II., Halász, Grosz, Rudas.
    UTE.: Kazár—Vranák, Rozmann—Fürst, Herskovits, Kardos—Csorba, Novák, Malek, Ludvig II., Surmik.

    A BAK. már a 4-ik percben Orosz lövése révén megszerzi az első gólt, melyet Novák Kormos hibájából csakhamar kiegyenlít. Sokáig hullámzik ezután a játék fel és alá, de UTE. támadása eredményesebb, amennyiben a félidőben még 2 gólt lő. Félidő 3:1 UTE. javára.
    A második félidőt UTE. támadása vezeti be. BAK. csatársorának Rudas—-Grosz lerohanása a 12-ik percben eredménynyel járt, majd heves ostrom után megszerzik a kiegyenlítő gólt is. A nem várt eredmény a BAK.-ot feltüzeli. Az UTE. is magához akarja ragadni a győzelmet, de nem megengedett módon, mig végre is BAK.-nak sikerült a mérleget a maga javára billenteni.

    Biró: Müllender Sándor (NSpC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1907. április 21.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.14, 19:24
    BAK—UTE 4:3.

    Évek hosszú sora óta ismétlődtek meg e két csapat küzdelmei, amelyekből ez alkalommal először sikerült a BAK-nak győzelemmel kikerülni. Eseményszámba megy, hogy a félidőben még UTE vezetett 3: 1 arányban. A játék az utolsó negyedórát leszámítva, — amikor UTE erőszakosabb védéssel igyekszik a BAK támadásait leszelni — változatos, szép játékkal folyt le, amit csak az újpesti közönség lármája zavart meg igen sok esetben. Az első félidőben BAK már az 5. perczben jut Grosz szép támadása és lövése révén a vezető goalhoz, amit azonban UTE Novák révén csakhamar kiegyenlít. BAK ezután gyakran és szép összjátékkal támad, de eredményesebben UTE. E félidőben Ute még két goalt ér el, amelyek közül az utóbbi Herskovits szép támadásának és lövésének eredménye. Félidő 3 : 1 UTE javára.

    A második félidőben BAK gyönyörűen támad, de Kazár mindent véd. BAK és UTE is kornert érnek el, majd BAK jobbszélsője által vezetett támadásból Grosz goalt lő és felállás után majdnem hasonlóan vezetett lerohanásból Grosz a kiegyenlítő goalt is megszerzi. BAK fölényes támadása után Ligeti II. révén a negyedik goalt rúgja, amit azonban Müllender bíró nem ítél meg. UTE a hátralevő időben csak számtalan szabadrúgás árán tudja BAK erélyes támadását leszerelni, mindamellett BAK-nak sikerül a vezető és utolsó goalt megszerezni. Mint értesültünk, az UTE e mérkőzést különböző szabálytalanságok miatt a szövetséghez megfellebbezte.

    A második csapatoknál is a BAK győzött 3 : 2 arányban. Mindkét mérkőzést Müllender S. (NSC) vezette.


    Sport-Világ, 1907. április 21.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.14, 19:18 (szerk.: 2016.12.14, 19:19)
    Budapesti Atlétikai Klub — Újpesti Torna Egylet.

    Az újpesti népszigeti pálya rendkívül érdekes és izgalmas mérkőzés színhelye lesz vasárnap délután. A két régi rivális csapat, mely már évék óta küzd az elsőbbségért, ismét találkozik, hogy színük győzelméért megmérkőzzenek. A mérkőzés eredménye a már befejezéséhez közeledő bajnokság sorrendjére lényeges befolyással bir, mely körülménynek mindkét csapat teljes mértékben tudatában van és minden tudásukat, ambíciójukat viszik küzdelmükbe. Footballsportunk történetében páratlanul áll azon tény, hogy ezen két csapat hat legutóbbi mérkőzéséből mindenkor 3 : 1 arányban az U. T. E. került ki győztesként. Jelenleg a B. A. K. jó formában van és azt hiszszük, sikerülni fog ezen lelkes csapatnak a már szinte babonás eredményt végre a maguk javára fordítani. Az érdekes mérkőzés délután 4 órakor lesz, előzőleg, fél 3-kor, a II. csapatok találkoznak. Bíró Horváth Ferenc (F. T. C.)


    Pesti Hírlap, 1907. április 14.

    Budapesti Athletikai Klub — Újpesti Torna Egylet 4 : 3.

    Évek hosszú sora óta ismétlődtek meg e két csapat küzdelmei, amelyekből ez alkalommal először sikerült a B. A. K.-nak jól megérdemelt győzelemmel kikerülni. Eseményszámba megy, hogy a félidőben még U. T. E. vezetett 3 : 1 arányban. A játék, az utolsó negyedórát leszámítva, — amikor U. T. E. durva védéssel igyekszik a B. A. K. támadásait leszerelni — változatos, szép játékkal folyt le, amit csak az újpesti közönség féktelen lármája zavart meg igen sok esetben. Az első félidőben B. A. K. már az 5-ik percben jut Grosz szép támadása és lövése révén a vezető goalhoz, amit azonban U. T. E. Novák révén csakhamar kiegyenlít. B. A. K. ezután gyakran és szép összjátékkal támad, de eredményesebben U. T. E. A félidőben U. T. E. még két goalt ér el, amelyek közül az utóbbi Herskovits szép támadásának és lövésének eredménye.

    A második félidőben B. A. K. gyönyörűen támad, de Kazár mindent védi. B. A. K. és U. T. E. is kornert érnek el, majd a B. A. K. jobb szélsője által vezetett támadásból Grosz goalt lő és felállás után majdnem hasonlóan vezetett lerohanás után Grosz a kiegyenlítő goalt is megszerzi. B. A. K. fölényes támadása után Ligeti II. révén a negyedik goalt rúgja, amit azonban Müllender bíró nem ítél meg. U. T. E. a hátralevő időben csak számtalan szabadrúgás árán tudja B. A. K. erélyes támadását leszerelni, mindamellett B. A. K.-nak sikerült a vezető és utolsó goalt megszerezni.

    A második csapatoknál is a B. A. K. győzött 3 : 2 arányban.


    Pesti Hírlap, 1907. április 16.
     
  4. avatar: heimo
    2016.12.14, 19:08
    Hasonlót mondhatunk az újpesti népszigeti pályán döntésre kerülő Budapesti Atlétikai Klub— Újpesti Torna Egyesület mérkőzéséről is. Érdekes jelenség, hogy a két csapat egymással vivott hat küzdelme eddig minden alkalommal az U. T. E. 3:1 arányú győzelmét eredményezte.


    Pesti Napló, 1907. április 14.

    B. A. K. — U. T. E. 4:3.

    A két csapat hetedik találkozása végre meghozta a Budapesti Atlétikai Klubnak a jól megérdemelt győzelmet; bár csak 4:3 arányban verte kemény ellenfelét, a match folyamán határozott fölényben volt s az U. T. K. kiváló kapusának, Kazárnak fényes játékán múlt, hogy a csapat súlyosabb vereséget nem szenvedett. Az első félidőben még az Újpesti Torna Egyesület vezetett 3:1 arányban, a másodikban azonban a szépen összejátszó B. A. K. kerül fölénybe s biztosan nyeri meg a mérkőzést Millender Sándor bíráskodása mellett.


    Pesti Napló, 1907. április 16.