magyarfutball.hu

Typographia - Fővárosi TC 3 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.06, 21:43
    FŐV. TC—Typographia 4 : 3

    A mult vasárnap legelkeseredettebb küzdelmét e két csapat találkozása hozta meg az ame­rikai úti pályán. Az eredmény magában véve meglepetés, mert a papírforma alapján inkább a Typographia győzelme volt várható. Ez be is következett volna, ha a csapat vé­delme, különösen Cseh a fedezetsorban, minduntalan meg nem feledkezett volna a fair modorról s a biró ezért ki nem állítja. A mérkőzés egyébként igen változatos volt. A Főv. TC. az utóbbi hetekben meglehetősen javult. Félidő 2 : 1 Typographia javára. Csapatok:
    Főv. TC.:Szentey, Müller—-Rauch, Jérgeúcz, Wittenberg— Roóz. ll., Kiss, Steiner, Klingenberg, Schönfeld. Typographia:Fried—Krausz II., Horváth—Cseh, Schwartz, Blitz—Viklász, Gécser I., Orsolyák, Krausz I., Mandl. Biró: Szüsz Hugó (BFC.) volt.

    Nemzeti Sport 1907 április 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.06, 21:37
    Fővárosi T. C.—Typographia S. C. 4 : 3.

    (Amerikai-uti pálya.) Elejétől végig lelkesés elkeseredett küzdelmet vívott a két csapat.A mérkőzés kimenetele az utolsó pillanatig két­séges volt. A mezőnyben a Föv. T. C. látszott a jobb csapatnak, mig a kapu előtt feltűnően jobb volt a Typographia, ellenben gyorsabb ismét a Fővárosi T. C. A fővárosiak rúgják a vezető goalt,azonban a Typographia lassanként fölénybe kerül és szünetig két goalt lő.
    Félidő 2 : 1 a T. S. C. javára.
    Újrakezdés után a Fővárosi T. C. jut offenzi­vába, csakhamar kiegyenlít, sőt ismét a vezetőgoalt éri el, mire a Typographia tizenegyessel egyenlíti ki az eredményt. A győztes goalért vívott küzdelem a Fővárosinak kedvez, mire T. S. C. egé­szen odaszögezi kapujához a Főv. T. C.-ot, de már késő, mert a fővárosiak védelme sikerrel helyt áll.Szász Hugó biró a Typographia Cseh nevű játéko­sát a mérkőzés utolsó perczeiben kénytelen volt kiállítani. A pályának az eső alig ártott.

    Az Újság 1907 április 16.