magyarfutball.hu

Budapesti AK - Fővárosi TC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 19:18
    B. A. K. — Főv. T. K. 2:0.

    A két csapat mér­kőzését nagy izgalom kisérte. A bíró kissé tétovázó volt, ami idegessé tette a játékosokat s a sovén publikumot. Az első félidőben a Főv. T. K. kemé­nyen megállotta helyét s balszerencséjén, meg Kor­mos kapuvéd önfeláldozó védelmén múlt, hogy nem tudott goalhoz jutni. A második félidőben egy-két goal miatt nagy izgalom támadt s a B. A. K. lel­kes közönsége nagy zajt csapva, a bírót a goal el­ismerésére akarta kényszeríteni. A biró azonban azt nem adta meg. A match már-már eldöntetlen­nek látszott s csak az utolsó percekben sikerült a B. A. K.-nak a győzelmet jelentő goalokat beadni. Az első goal büntető rúgás eredménye volt. Biró Puskás István (Typ.)

    Pesti Napló 1906 november 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 19:16
    BAK.—Főv. TC. 2 : 0.

    Rendkívül heves küzdelem után jól kiérdemelt győzelemhez jutott a BAK. az Amerikai-uti pályán. Az első fél­időben a Főv. TC. fölénye dacára nem esik gól; a második félidőben BAK. a támadó fél s- gólt lő, mit a Főv. TC. nem akar elismerni s a tehetetlen biróval vitatkozásba ele­gyedik. Végül a biró enged, de a BAK. 11-esből mégis a vezetéshez jut, majd még egy gólhoz. A közönség botrányosan viselkedett. Puskás J. (Typographia) igen gyengén biráskodott.

    Nemzeti Sport 1906 november 4.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 19:12
    Budapesti Atlétikai Klub—Fővárosi Torna-Club 2 : 0.

    (Amerikai-uti pálya.) A küzdelem mindvégig rend­kívül heves volt. Az első félidőben a szél által támogatva a Főv. T. C. fölénynyel játszik, de goalt rugni mégsem tud. Kormos a B. A. K. kapujában remekelt. A fővá­rosiak ellen megítélt tizenegyest Herner kapuvéd menti. Félidő : 0 : 0.
    Ujbóli felállás után a B. A. K. veszi át a támadást, de Szentey és Müller hátvédek mindent mentenek. A B. A. K. által rugott vitás goal miatt Puskás (Typographia) biró és a játékosok között perczekig tartó vitatkozás támad, sót a goal miatt a közönség is pártokra oszlik és tettlegességekkel érvel egymás igazáért. A biró a goalt végül nem ítéli meg. Már-már eldöntetlennek látszik a küzdelem, mikor a biró a Főv. T. C. két játékosát, Szenteyt és Müllert kiállítja. A B. A. K. erre tizenegyessel a vezető goalhoz jut és az utolsó perczben ügyes lerohanással a második goalt rúgja.

    Az Újság 1906 november 2.