magyarfutball.hu

Fővárosi TC - MAC 1 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 19:45
    M. A. C.—Fővárosi T. C. 4 : 1.

    A M. A, C. tetszésszerinti győzelme előrelátható volt ugyan, de a szép számmal egybegyült közönség mégis meglepetve szemlélte azt a változatos, érdekes mozzana­tokban bővelkedő játékot, melyet mindkét csapat az első félidőben, mely eredménytelenül végződött, produ­kált. A Főv. T. C. csapatának fair játékmodora kellemes feltűnést keltett; a M. A. C. egyes játékosainak labda­technikája meg felülemelkedik a sablonon. Különösen Borbás van igen jó kondiczióban. A második félidő ele­jén a Főv. T. C. csatárainak ügyes játéka sok gondot ad a
    M A. C. jól helyezkedő védelmének A M. A. C. kétségtelen fölényét bizonyítja, a rövid időközökben elért három szépen kidolgozott goal. Az első goalt a M. A. C. Borbás nagystylü lefutásával érte volna el. Egy fault azonban megakadályozza a labdának szabályos hálóba jutását, mire a biró 11-est ítél a M. A. C javára, mely védhetetlenül fönnakad a Főv. T. C. hálójába. Ez az első goal volt a M. A. C. negyedik eredményes kapurugása. A Főv. T. C.-nak Schönfeld szerezte meg az egyetlen goalt, melyet a közönség is élénken meg­tapsolt. Schönfeld ugyanis egész angol stylben lerázza magáról a fedezeteket és kicselezve a védelmet egymaga, úgyszólván berohan a M. A. C. kapujába. A második félidőben Kelemen (M. A. C.) lábrándulása miatt haszna­vehetetlenné válik. Biró Pick Pál (M. T. K.) volt.

    Sport-Világ 1906 október 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 19:42
    MAC.—FővTC. 4 : 1

    Mint előre látható volt. a MAC. biztos győzelmet aratott a Eőv. TC.-on, amely
    azonban e mérkőzésen figyelemreméltó fairen és fegyelmezetten játszott. Ha a csapatban ez a szel­lem állandó marad, akkor lassanként kiköszörülheti azt a csorbát, amelyet a múltban tanúsított sokszor sportszerűtlen magatartása az egylet hírnevén ejtett. Egyes játékosok mo­dorán ugyan most is van csiszolni való, általában azonban jobb szellemben és jobban játszanak, mint a múltban. A MAC. e mérkőzésen, bár most sem a rendes összeállításban játszott, már jobb összjátékot mutatott, mint az előző héten. Újra játszott Kelemen is, azonban régi lábbaja harcképtelenné tette ismét. Igen szépen játszott Borbás, ki ezúttal nemcsak tudásra,hanem az ambiciózus játékára nézve is a mezőny leg­jobb embere volt. A Főv. TC. jó játékára jellemző, hogy a félidőt 0:0-al végezték. Biró Pick Pál (MTK.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 október 7.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 19:39
    Magyar Athletikai Club gyöz 4:1 a Fővárosi T.C. ellen.

    (Margitszigeti pálya.) Az első félidőben kissé lanyhán, de érdekes, változatos támadásokkal folyik a játék, de eredményt egyik csapat sem ér el.
    Félidő 0:0.

    A második 45 perczben Főv. T. C. erősen támadni kezd és a csatársor ügyes játéka sokat foglalkoztatja M. A. C. védelmét. Az atléták azonban végül fölénybe kerülnek és bár Kelemen lábrándulása miatt ismét hasznavehetetlenné válik, a sárga-kékek rövid időközben négy goalt rúgnak. Az első goal tizenegyes rugásból eredt, a többit Borbás remek játéka eredményezte. A Főv. T. C. egyetlen goalját Schönfeld rúgta, a ki az egész pályán végig egymaga rohant le a labdával. Biró Pick Pál (M. T. K.)

    Az Újság 1906 október 1.