magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 6 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 18:25 (szerk.: 2021.10.04, 00:14)
    MTK. - 33FC. 6 : 1.

    Bár maga a győzelem előre látható volt, a nagy gólarány, melylyel a MTK. győzött, mégis nagy meglepetést keltett. A győzelem jól kiérdemelt és reális volt, A csapat szépen, önfeláldozással játszott és gólképes volt. Szépen dol­gozott különösen Weisz és Domonkos.
    A 33FC. súlyos vere­sége dacára is javuló formát mutatott. A csatársor ezúttal összjátékra törekedett már s nem csekély munkát adott az önfeláldozó MTK. védelemnek.
    A következő összeállítással állt ki a két csapat:
    MTK.: Domonkos - Buocz, Révész - Deutsch, Kürschner, Sár - Sebes­tyén, Károly, Hoffer, Weisz, Káldor.
    33FC.: Schiller - Hampl, Steiner - Banay, Kiss Gyula, Székány - Forstinger, Kocb, Wanicsek, Weisz, Cavoljac.
    A játék nagyon heves iramban kezdődik és már az ötödik percben eredményt hoz a 33-oknak. Egy a balszélről centerezett labdát Sár elhibáz és a résen álló Forstinger belő. MTK. Zulu által a nyolcadik percben kiegyenlít, Rövidre rá szép összjáték révén Weisz a vezető gólt lövi. A 33-ok önfeláldozó védelme az első félidőben kitünően ment, de szép támadásaik sikerrel nem járnak. Félidő végén Hoffer a félvonalról egyedül lefut és gólt lő.Félidő 3: 1.
    A második félidőben a játék nem lanyhul, bár a 33-ok a veszteséget látva, kissé durván játszanak. A MTK. támadásai Weisz és Hoffer révén újabb sikerrel járnak egy-egy gól révén. Az utolsó percekben egy 11-es büntetőrugás a hatodik gólt hozza.
    Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.) volt.


    Nemzeti Sport 1906 november 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 18:21
    Testgyakorlók — »33« Football-Club 6 : 1

    (Népszigeti pálya.) A >33« F. C. az őszszel még nem játszott oly kitűnő formában, mint a
    M. T. K. ellen, mely azonban ezúttal is —- F. T. C. elleni vereségétől eltekintve — ismét nagy goalaránynyal győzött.
    A 33-asok tüzes támadásai vezetik be a játé­kot és a balszelsőnek a jobbszélsőhöz juttatott labdája meghozza a fekete-fehéreknek a vezetőgoalt. Fokozatosan M. T. K. jut túlsúlyba és Sebestyén balra átadott labdájával Zulu kiegyen­lít. A kék-fehérek a szünetig offenzivában is marad­nak. Weisz kapásból remek goalt rúg, majd Hoffer a félvonalról egyedül lerohanva, háromra szapo­rítja a Testgyakorlók goaljait. Félidő 3:1.
    A második félidő elején is még M. T. K. a helyzet ura, de a 33. F. C. néhányszor veszélyesen és nagyon agilisen támad. M. T. K. kapujában azonban szerencsére ott a kis Domi, a ki többször ismert bravúrjával ment. A Testgyakorlók a támadásokat sikeresen visszavervén, újabb háromgoalt rúgnak. Kettőt Károly és Weisz révén, az utolsót pedig tizenegyessel. Biró Schubert M.Ferencz (M. U. E.) volt.

    Az Újság 1906 október 29.