magyarfutball.hu

Budapesti AK - UTE 1 : 3 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 2. forduló
referee : Hajós Alfréd
attendance:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.12.09, 09:20
    UTE.—BAK. 3:1.

    Úgy látszik ez a gólarány állandó jellegű erőviszonya e két csapatnak, melyek a múlt vasárnap ismét csak 3:1 arányban mérkőztek a népszigeti pályán. Miként a múlt alkalommal, ugy most is a BAK. csapatában a védelem volt gyenge, míg a csatársor szépen, de a kapu előtt határozatlanul játszott. Az UTE. játéka egyöntetűbb s a védelemben, hol Kazár igen szépen fejlődik, jobb is. A mérkőzés általában fair volt.

    A két csapat következőképpen állt föl:

    UTE.: Kazár—Molnár I, Rozmann-—Fürst, Aschner II, Vranák—Herschkovits, Molnár II, Ludwig, Novák, Ludwig I.
    BAK.: Kormos—Weisz, Rácz—Halász, Gerő, Preisz—Müller, Oldal, Rudas, Grosz, Fischer.

    BAK. támadása és a 3. percben elért kornere vezeti be a játékot, mely után változatos lesz a játék. A BAK. két szabadrúgáshoz jut, amelyeket azonban értékesíteni nem tud. Majd UTE. támad erősen, szabadrúgást, majd kornert ér el s a 25. percben Molnár II magas lövése gólt eredményez. Felállás után UTE. ujból támad s Preisz és Kormos indolenciája miatt Molnár II könynyen védhető gólt lő. A BAK. ezután két kornert ér el, de eredménytelenül. Félidő 2: 0 UTE. javára.

    A második félidőben Kazár erős lövéseket véd s Oldal jó alkalmat szalaszt el, amikor a Kazár kezéből kieső labdát a gól mellé rúgja. A 20. percben Ludwig könnyen védhető lövését Preisz elügyetlenkedi, miből UTE. harmadik gólja lesz. BAK. a 3-ik gól után erélyesen támad. Müller éles lövését Kazár kornerrel védi. A 30. percben Grosz kiszabadul és gólt lő. UTE. lankad és egy kornerén kívül nem veszélyezteti a BAK. kaput. BAK. csatársora szépen támad, de sok alkalmat elszalaszt.

    Biró: Hajós Alfréd (BTC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1906. szeptember 30.
     
  2. avatar: heimo
    2016.09.15, 19:52 (szerk.: 2016.09.15, 19:53)
    Érdekes lefolyásúnak ígérkezik a Budapesti Athletikai Klub és az Újpesti Torna-Egylet csapatainak az újpesti pályán tartandó mérkőzése. Az Újpesti Torna Egylet hajszálnyi győzelmére, vagy eldöntetlen eredményre lehetünk elkészülve.


    Sport-Világ, 1906. szeptember 23.


    Az Újpesti Torna-Egylet győzelme a B.A.K. felett, megérdemelt volt. A B.A.K.-nak csak a támadása és fedezetsora elsőrangú. Védelme sokat hibáz s nem felel meg egy elsőosztályu csapat nívójának. Az U.T.E. már is jó formában van. Támadásában az erő, az ügyességgel párosul s működését egyöntetűvé teszi példás összjátéka. Kiváló egyéni játékosok is vannak benne, kik maholnap méltó helyet fognak elfoglalni a reprezentatív csapatban.

    U.T.E.—B.A.K. 3:1.

    A hagyományos goalaránynyal végződött az U.T E.— B.A K. első találkozása az első osztályú bajnokságban. Az egész játékidőt mindvégig élvezetes küzdelem töltötte be s arra lehet következtetni, hegy mindkét csapat még nagy javuláson fog keresztül menni. Különös említést érdemel Hajós Alfréd mintaszerű bíráskodása.

    B.A.K. támadása és a 3. perczben elért kornere vezeti be a játékot, melyet igen szép és kölcsönös támadások követnek. B.A.K. 2 szabadrúgáshoz jut, amelyek kihasználatlanul maradnak. B.A.K. után U T.E. is erősen támad, szabadrúgást, majd kornert ér el s a 25. perczben Molnár II. magas lövése goalt eredményez. Felállás után U.T.E. újból támad és könnyen védhető goalt lő. B.A.K. ezután erősen ostromol, két kornert, majd Aschner gáncsa miatt szabadrúgást ér el.
    A félidő 2:0 U.T.E javára.

    A második félidőben Kazár erős lövéseket véd. A 20. perczben Ludvig könnyen védhető lövését Preisz elügyetlenkedi. B.A.K. a 3. goal után erélyesen támad. A 30. perczben Grosz kiszabadul és goalt lő. U.T.E. alig jut támadáshoz és egy kornerén kívül nem veszélyezteti a B.A.K. kaput. B.A.K. csatársora szépen támad, de sok alkalmat elszalaszt. Végeredmény 3:1 .

    A második csapatok gyönge játéka Nagy Ferencz bíráskodása mellett 2:2 arányban eldöntetlen maradt.


    Sport-Világ, 1906. szeptember 30.