magyarfutball.hu

UTE - Budapesti AK 3 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.12, 20:25
    Ujpesti Torna-Egyesület — Budapesti Atlétikai Klub 3:1.

    (Népszigeti pálya.) A B. A. K. uj összeállitásu csapata teljesen felmondta használható képességét; a csatársor fejetlenül, a védelem pedig könnyelműen játszott; ellen­tétben az Ujpesti T. E. lelkes és szép összjátékaval, a mi meg is hozta az aránylag könnyű győzelmet.
    B. A. K. kezd, azonban erős támadása az U. T. E. védelmén megtörik. Majd U. T. E. igen szép összjátékkal felnyomul, Herskovits szépen előreadott labdáját Müller elhibázza, Kormos a hálójából kirohan, mire Szabó az üres goalba guritja a labdát (12-ik percz). A vezető goal után is Ujpest támad s három percz mulva ujra a B. A. K. kapujában a labda. B. A. K. erre összeszedi magát, vehe­mensen támad, de Kazár többször gyönyörűen ment. Fandl miatt a B. A. K. tizenegyeshez jut, a melyet Müller goállá értékesít (38-ik percz). A hátralévő hét perczben a játék változatosan folyik.
    Félidő 2 : 1.
    Ujrakezdés után az U. T. E. fölényesen játszik. Halász, a ki bukása közben karját ficzamitotta ki, kiáll, ugy hogy a B. A. K. tiz emberrel kénytelen tovább ját­szani. Csatársora akczióképtelenné válik, sőt durván kezd játszani, a minek a szabadrúgások egész sorozata a ter­mészetes következménye. Kormos könnyelmű játéka foly­tán U. T. E. a harmadik goalját lövi (14-ik percz). Továbbra is az Ujpestiek vannak fölényben, azonban csatárai az állandóan erős iramtól kifáradva, a kapu előtti kedvező helyzeteket sem képesek kihasználni és a B. A. K. sem bir egyetlenegyszer sem erélyesen felnyomulni, úgy hogy 31 perczig minden feljegyzésre méltó eredmény nélkül folyik a játék, a melyet Vámos Soma (Fővárosi T. C.) kifogástalanul vezetett.

    az Újság 1907 október 15.
     
  2. avatar: heimo
    2016.08.18, 12:07
    (Az Újpesti Torna-Egyesület 3:1 arányban legyőzte a Budapesti Atlétikai Torna-Klub-ot.)

    A Népszigeten a rendes újpesti közönség nézte végig a mérkőzést, a melyben az U.T.E. bizonyult jobbnak. Az első félidőben Kormos hibájából az U.T.E. két gólhoz jutott, míg a B.A.K. 11-esből csinált gólt. A második félidőben a fáradt U.T.E. csatázók sokszor jutottak kedvező helyzetbe, de kellő erő híján nem tudták kihasználni.Egy szabadrúgásból elért gól után a további játék eredménytelen maradt.


    1907. október 15.
     
  3. avatar: heimo
    2016.08.18, 11:53
    Újpesti Torna Egylet — Budapesti Athletikai Klub 3 : 1.

    Az újpesti népszigeti pályán lefolyt mérkőzés eredménye a nap legnagyobb meglepetése. Félidő: 2:1. Bíró: Vámos Soma Főv. TC. volt. A II. csapatok 1:1 játszottak.


    Pesti Hírlap, 1907. október 15.
     
  4. avatar: heimo
    2016.08.18, 11:43 (szerk.: 2016.08.18, 11:43)
    Érdekes küzdelemre van az Újpesti népszigeti pályán kilátás. Itt a Budapesti Atlétikai Klub az Újpesti Torna Egyesülettel küzd a győzelem dicsőségéért.


    Pesti Napló, 1907. október 13.

    U. T. E. — B. A. K. 3:1.

    A két csapat eddigi találkozásain nagyrészt az Újpesti Torna Egyesület győzött. Leginkább 3 : 2 volt az arány az U. T. E. javára s csak a legutolsó tavaszi találkozás alkalmával győzött a Budapesti Atlétikai Klub 3 : 2 goalaránynyal.
    A vasárnapi mérkőzésen az Újpesti Torna Egyesület főleg kapuvédjének kiválósága révén mutatkozott a győzelem arányában jobbnak. Az első félidőben 2 : 1 arányban vezetett az Újpesti Torna Egyesület. A B. A. K. goalja büntetőrugás révén esett. A második félidőben az U. T. E. a harmadik goalhoz jut, melyet azonban Kormos, ez a legszeszélyesebb kapuvéd könnyen kivédhetett volna. A mérkőzésnek kínos incidense is volt. Halász a B. A. K. egyik fedezete egy összeütközés következtében karját kificamította, úgy hogy a B. A. K. a második félidőben 10 emberrel volt kénytelen játszani.
    Bíró: Sami Vámos S. volt.

    U. T. E. II. - B. A. K. II. 1:1. Itt is Vámos ítélkezett.


    Pesti Napló, 1907. október 15.