magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 1 : 5 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.09, 21:33
    MTK.—Törekv.- 5 : 1

    Az első osztályban való szereplését sikerrel kezdte meg a Törekvés SE., mely a MTK.-vel szemben a gólaránynál jobb játékot mutatott a kőbányai Hölgy-utcai pályán. A csapat szépen dolgozott, sokat támadott és összjátékkal; kár, hogy a csapat túlságosan erélyes, annyira, hogy már csak egy hajszál választja el a durvaságtól. A csapat komoly vezetés alatt áll s igy a téves irányú hajlamok leküzdése nem fog nehézsé­gekbe ütközni. A MTK. csapatán leglényegesebb változás a yédelemben van, mely Domonkossal igen megerősödött. Ügyesen játszott a csatársorban Frontz. A Törekvés jó já­tékát az első félidő 0:0 eredménye jellemzi legjobban. Csa­patok : MTK.: Domonkos—Biró, Csüdör—Kuschner, Kol­tai, Schár—Sebestyén, Károly, Ernst, Froncz, Weisz, Tö­rekvés : Szerencse—Hauswald, Hoffmann—Szűcs, Csonka, Pejtsik—László, Kaufmann, Szednicsek, Kis, Szedlár. Biró: Schubert M. Ferenc, (MUE.) volt.

    Nemzeti Sport 1907 szeptember 22.

     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.09, 21:29
    Magyar Testgyakorlók Köre — Törekvés S. E. 5:1.

    (Kőbánya, hölgy-utczai pálya.) Az első félidőben meglehetősen lanyhán folyik a játék. M. T. K. ugyan fölénynyel játszik, azonban Törekvés jól véd, annyira jól, hogy Károlyt 20 percz után úgy megrugják, hogy majd mindvégig haczképtelenné válik.
    Félidő 0 : 0.
    Újrakezdés után M. T. K. csakhamar két goalt rúg ; mindkettőt Sebestyén beadása után Weisz fejjel éri el. Majd a Törekvés kerül frontba és Szednicsek jó játékkal megcsinálja T. S. E. egyetlen goalját. Azután mindvégig a Testgyakorlók maradnak offenzivában. A jobboldal szép összjátéka után Sebestyén a jobb szélről a har­madik goalt rúgja, Biró szabadrúgásból a negyediket és Károly remek egyéni játék után az ötödiket. Biró Schubert M. Ferencz (M. U. E.) volt.

    Az Újság 1907 szeptember 17.