magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 4 : 1 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.11, 18:37
    UTE —Tövekvés 4:1

    Az ujpestiek daczára annak, hogy több tartalékjatékosSal állottak- fel, szép győzelmet arattak az ezuttal nagy balszerencsével játszó Törekvés felett. Az UTE győzelmében nagy része volt — a játékjogába ismét visszahelyezett — Kazárnak, ki való­sággal bravurosan védte kapuját. A Törekvésben Szednicsek volt a legkiválóbb, mig Hauswald többet ártott csapatának lassu játékával, mint használt
    Az ujpestiek a vezetést, sőt a második gólt is, már az első tiz percz alatt érik el. Majd változatosán hul­lámzik a játék, mig a félidő végén a Törekvést látjuk offenzivában.
    Félidő 2 : 0.
    A második halftimeben a Törekvés kerül fölénybe, lövései azonban hol a kapufáról pattannak vissza, hol a kapu mellett repülnek ti, hol pedig a kitünően védő Kazar fogja ki. Közben az UTE is támad és pedig sikerrel, mert az 5-ik és a 39-ik percben még két gólt ér el A Törekvésnek pedig még bizonyos büntetőrugása is sikertelen marad. A biró : Hajós József (FTC) kitünően biráskodott.

    Sport-Világ 1908 november 28.

     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.11, 18:30
    Ujpesti TE—Törekvés SE 4 : 1. (2 : 1).

    (Népszigeti pálya.) A Törekvést balszerencse ül­dözi. Múlt héten a Főv. TC.-töl, vasárnap pedig az UTE.-tői szenvedett meg nem érdemelt sulyos veresé­get. Törekvés a mezőnyben sokkal jobb volt ellenfelénél, csatárai azonban a kapu előtt felmondták a szolgála­tot, sőt 11-esüket sem tudták kihasználni. UTE.-nél Vranáknak a csatársorba való állítása nagyban fokoz­ta a csatársor goalképességét.
    Kezdés után UTE. vehemensen támad s rövid idő alatt két goalt ér el, mig Törekvés csak a félidő utolsó perceiben tud egy goalt visszaadni.
    Második félidőben jórészt a Törekvés támad, de az UTE. védelem, Kazárral az élén, kitünően ment. UTE. szerencsésebb, mert Vranák váratlan lövéssel a harmadik, majd a Szidon elgáncsolúsa miatt megítélt 11-esből Ludwig a negyedik goalt rúgja.. Biró: Hajós József (FTC.).

    Pesti Hírlap 1908 november 24.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.11.11, 18:27
    UTE—TÖREKVÉS 4:1. (Félidő 2:1).

    A népszigeti pályán folyt le e mérkőzés, mely a Törekvés szenzációs ve­reségével végződött. A Törekvést — ugy látszik — szeren­cséje végkép elhagyta; megint egy meg nem érdemelt ve­reség érte. Állandó fölényben volt a mérkőzés folyamán, erős támadásokkal szorongatta az UTE. kapuját, de főleg Kazár bravúros védelme, s részben Kaufmann előkelőén tartózkodó játéka miatt nem sikerültek, sőt még a javára megítélt 11 méteres büntetőrugás is meddő maradt. Biró: Hajós József (FTC.) volt.

    Nemzeti Sport 1908 november 23.