magyarfutball.hu

Budapesti AK - UTE 1 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 17:54
    BAK.—UTE 1:0

    (Amerikai-u. p.) Mint favorit a BAK.ment a küzdelembe, de hogy az UTE., amelyről nem a legszebb formahirek vol­tak forgalomba, ilyen erős ellenfél fog lenni a BAK. jó formában levő csapatával szemben, arra nem igen voltunk elkészülve. A két csapat általában egyenrangunak bizo­nyult. A küzdelem sokáig meddő volt, mig a mérkőzés vége felé sikerül csupán Lovas lefutása után Halásznak a győzelmet jelentői gólt megszerezni. A .BAK. Rudas és Révész helyén tartalékkal vette fel a küzdelmet, de csa­társora ennek dacára jó formát mutatott, noha a kapu előtti játékuk még sok javításra szorul. A védelem ez al­kalommal is igen jó qualitásokat árult el. Az ujpesti csa­pat még nincs formában, különösen a csatársor játékán látszik meg a tréninghiány. A védelem jó volt. Ludvig és Vranák elsőrangu játékukkal válltak ki.
    A mérkőzés első félidejében eredménytelen a játék, mert a csatárok a kapuk előtt nem elég határozottak. Fél­idő 0:0. A második félidő is már-már eredménytelennek látszik, mig a félidő vége felé Gross lefutását Halász góllá értékesíti. Biró Fehéry (BTC.).

    Nemzeti Sport 1909 műrcius 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 17:48
    * Budapesti A. K. — Ujpesti T. E. 1:0.

    (Amerikai-uti pálya.) Mintegy háromszáz néző jelenlétében folyt le ez a mérkőzés, a mely elejétől végig erős, érdekfeszitő küzdelmet produkált. Az őszszel 5:0 arányú fölényes győzelmet aratott az ujpestiek ellen a B. A. K. és a kék-feketéknek előző két bajnoki mérkő­zésében mutatott jó formája alapján is általában a B. A. K. könnyű győzelméről beszéltek. A match azonban egészen más képet mutatott, mert az U. T. E. előnyös formaváltozáson ment keresztül, ugy bogy csak a mérkőzés utolsó perczeiben dőlt-el a match sorsa, a mikor Grosz balszélső ismételt lerohanása után jól sikerült czenterezésből Halász védhetlen goalt lőtt. Az U. T. E. főként két hátvédjének, Ludwignak és Vranáknak köszönheti a jó eredményt, a kik elsőrangu munkát végeztek. Külö­nösen Ludwig válik be egyre jobban, a ki, habár csak rövid idő óta játszik hátvédet, egyike a legjobbaknak. Kár, hogy a mérkőzés vége felé, a goal után összeszólal­kozott Halászszal, mire a biró mindkettőjüket kiállította.
    A B. A. K. Rudas és Révész nélkül játszott, a kiknek helyét a csatársorban Halász és Cseh foglalták el. A kék­feketék, daczára a nem várt kis goalarányu győzelemnek, ezt a mérkőzést is figyelemreméltó formát mutatva ját­szották végig. A csatársornak a goal előtti magatartása is javult, a mennyiben néhány jól irányított labda veszé­lyeztette U. T. E. goalját. A csapat védelme ismét kitünően dolgozott és elsősorban a kapus szereplése érdemel el­ismerést. Nagyon jól játszott Grünwald, a kinek igen nehéz dolga volt (U. T. E. fürge jobbszárnyával szemben. Weisz egyrészt mint hátvéd,, másrészt mint fedezet hasz­nosan működött.
    A mérkőzést Fehéry Ákos (B. T. C.) erélyesen, a tőle megszokott biztonsággal vezette.

    Az Újság 1909 március 2.
     
  3. avatar: heimo
    2016.09.13, 15:58
    BAK—UTE 1:0 Első és jól megérdemelt győzelméhez juttatta a BAK-ot az újpestiekkel való mérkőzése. A mérkőző felek csaknem egyenlő képességűek voltak mindkét részről a védelem volt jobb s mindkét fél elkeseredett védekezése sokáig kétessé tette a mérkőzés kimenetelét. Az egyébként „tulerélyes" modorú játék lefolyása igen változatos volt. Hol a BAK, hol az újpestiek voltak fölényben. Az első félidőben egyik fél sem jut eredményhez, noha a BAK egynéhányszor igen komoly veszedelembe hozza, az UTE Kazár által védett kapuját. A második félidőben szintén változatos játék folyik mig végre a 31-ik perczben a BAK-nak sikerül a jól működő UTE védelmét leszerelni s a győzelmet jelentő gólt elérni. Az amerikai úti pályán lefolyt mérkőzést Fehéry Ákos (BTC) vezette, ki a leghevesebben viselkedő két játékost, Ludvigot (UTE) és Halászt (BAK) ki is állította.

    BAK II. — UTE II. 3:1. Barátságos mérkőzés, mert az UTE a szöv. dijat ellenfele javára lemondotta. Biró : Fehéry (BTC) volt.


    Sport-Világ, 1909. március 06.