magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 2 : 3 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 17:19
    Magyar Testgyakorlók Köre—Törekvés S. E. 3: 2.

    (Millennáris pálya.)Közönségünk — úgy látszik —megelégelte már a hosszúra nyúlt bajnoki szezont. A nap egyetlen bajnoki mérkőzésére alig jutott kétszázötvennél több néző, az is jórészt az érdekelt klubok lelkes és han­gos közönségéből telt ki. Pedig a mérkőzés nívója éppen nem arra vallott, hogy a szezon végén vagyunk. Mindkétcsapat ugyanis fáradhatatlanul, az utolsó perczekig lel­kesen játszott, különösen a Törekvés S. E. szimpatikus csapata, a mely szerencsésebb körülmények között alig­hanem győztesen hagyta volna el a pályát.
    Mindkét csapat szép összjátékkal dolgozott, sőt a vesztes csapat munkája talán még tetszetősebb volt ellen­felénél. Egyéni akcziókat alig láttunk.
    M. T. K. rég látott agilitással játszott, különösen a második kapott goal után. Legjobb része a csapatnak a fedezetsor volt. A csatársor jobboldala is teljesen kielégí­tett, a baloldal hibája a sok fölösleges cselezés. Nag yhelyén Müller játszott. Domonkos kevés munkáját ki­tünően végezte, a kapott goalok védhetetlenek voltak.
    A Törekvésnél, a mely egy tartalékkal játszott, a csatársor volt a legjobb, különösen a három belső csatár produkált nagyon szép játékot. A fedezetsorban a kis Szednicsek faradhatatlan, a hátvédek közül a tartalék Horváth nagyon jó erő. Dürr kapuvéd néhány lövést igazán bravúrosan védett.
    M. T. K. választ kaput, igy Törekvésé a nap és szélellenes oldal. Kezdés után egy ideig középen folyik a játék ; a negyedik perczben M. T. K. csatársora végre megközelíti Törekvés kapuját ; a támadás kornert eredményez, a melyet Törekvés védelme biztosan ment.Változatosan folyik tovább a játék, de a kékek látszólag többet és erélyesebben támadnak és a kék-fehérek ka­puja néhányszor kritikus helyzetbe kerül. Kertész I.gáncsa szabadrúgáshoz juttatja Törekvést, mire M. T. K. jön frontba. Sebestyén czenterét Csonka a tizenhatos vonalon belül kézzel üti le. A tizenegyest Farkas a Törek­vés kapusának kezébe rúgja, a honnan az kornerre pat­tan. Most egy ideig a kék-fehérek diktálják a tempót, majd Törekvés kerül frontba, szabadrúgást ér el, de Révész és Károly kitünően ment. László hosszú rúgását Domi könnyen védi (24. p.). Újra M. T. K. nyomul föl, egymásután két szabadrúgást ér el és a Törekvés goalja előtti zűrzavarban Sebestyén szépen helyezett lövése meghozza a kék-fehéreknek a vezetést. (30. p.) Újrakezdés után Törekvés kerül offenzivába, azonban Kissnek két shotja a goal mellé kerül. Kornert is ér el Törekvés, amelyet Révész fejjel ment. (37. p.) Folytonos támadás közben Lászlónak egy a korner vonalról váratlanul helye­zett labdával végre sikerül kiegyenlíteni. (38. p.) Vehe­mens tempóban folyik tovább a játék és Törekvés mind erősebben a félidő végéig támad.
    Félidő : 1 : 1.
    Kezdés után rögtön felnyomul M. T. K. ; Sebestyén szép czenteréből Bíró fejesét Dürr védi, mig László le­futásából Törekvés kornerhez jut. Most M. T. K. jut egyidőre támadáshoz, de Dürr és két hátvédje kitünően védenek. Majd ismét Törekvés kerül frontba, hands miatt' szabadrúgáshoz jut és Nyilas közvetlen közelről védhetetlen lövéssel megszerzi a vezetést. (8. p.) M. T.K. erre tüzesen támad és néhány percznyi küzdelem után Vida II. váratlan magas rúgása meghozza a kék-fehérek­nek a kiegyenlítést. (11. p.) Innen kezdve a két csapat még fokozza az iramot, miközben a játék képe egyre változik. Hol Törekvés, hol pedig M. T. K. kapuja van ostrom alatt. Mindkét részről több szabadrúgás esik, mig M. T. K. a 33-ik perczben kornert rúg. Törekvés közvetlen közelről irányitott szabadrúgása különösen veszélyes­nek látszott, de Domi szépen véd. Sebestyén ügyes játéka újra kornerhez juttatja M. T. K.-át, de Törekvés már majdnem teljes csapatával véd. (41. p.) Már-már eldöntet­lennek látszik a küzdelem, a mikor Károly gyönyörű támadást vezet és a kornervonalról visszaadott labdája Farkas révén meghozza M. T. K.-nak a vezető, egyúttal pedig győztes goalt. (44. p.) Biró Fehéry Ákos. (B. T. C)

    Az Újság 1909 június 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 17:06
    MTK.—Tör. SE. 3 : 2

    (Millenáris.) A nap egyetlen bajnoki mérkőzését nagyon kevés közönség lá-
    látogatta, miután a főérdeklődést a FTC.—MAC. ezüstlabda mérkőzése kötötte le. Pedig a mér­kőzés élvezetes sportot nyújtott s a bemutatott játék a cse­kély számban megjelent közönséget teljes mértékben kielé­gítette. Különösen a Törekvés igazán szép játéka keltett feltűnést, ami igazolni látszik a FTC. felett legutóbb Ko­lozsvárt aratott győzelmének realitását. A három belső csa­tár nagyszerű játékot produkált, a fedezetsorban Szednicsek,a védelemben Horváth és Dürr játéka emelkedett ki. MTK. csapatában a fedezetsor végezte a legjobb mun­kát, de a csatársor jobb oldala is kielégített, mig a baloldal fölösleges cselezéseivel sokat rontott. A védelemben Révész klasszis játéka tűnt ki, Domonkos a kapott gólokat nem védhette.
    Törekvés kezd nap és szél ellen. MTK. eredménytelen kornere után (4. p.) változatosan folyik a játék, miközben Tö­rekvés több veszélyes helyzetet teremt a kék-fehérek kapuja, előtt. Csonka miatt MTK. tizenegyeshez jut, melyet Farkas a kapusnak rúg. László hosszú lövése Domit foglalkoztatja, majd MTK. nyomul fel és egy kapuelőtti kavarodásból Sebestyén a vezető gólt rúgja (30. p.) Törekvés erre állandóan támad és László a 38. percben váratlanul kiegyenlít. Félidő 1:1.
    Újrakezdés után MTK. támad és Dürr meg Horváth né­hányszor kitünően ment, majd Törekvés nyomul fel és ered­ménytelen kornere után Nyilas a 8. percben a vezető gólt rúgja, melyet Vida II. 3 perc múlva ivelt lövéssel kiegyenlít. Ettől kezdve változatosan, rendkívül erős iramban folyik a játék. M. T. K. két eredménytelen kornert rúg s már-már úgy látszik, hogy az eredmény eldöntetlen marad, mikor a 44. percben Károly beadásából Farkas a győztes gólt rúgja. Biró: Fehéry Ákos (BTC.)

    Nemzeti Sport 1909 június 12.