magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Budapesti AK 2 : 1 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.14, 23:23 (szerk.: 2021.11.15, 11:49)
    Főv. TC.- BAK. 2 : 1. (1 : 0.)

    A Soroksári-uti pályán találkozott e két csapat, mely mindvégig izgalmas volt.
    Az első félidőben mintegy 15 percig BAK. fölényben van, de az erélyesen védekező védelem ellen minden támadás meddő marad. Ezután Főv. TC. is kibontakozik és a 23. percben Rooz védhetetlen gólt lő. Félidő 1 : 0.
    A második félidőben középen hullám­zik a játék, majd a 17. percben Gállos lövését Beimel védi, de a labdát kiejti kezéből, mire Cseh a kiegyenlítő gólt rugja. Főv.TC. kornert ér el, melyből Rooz II. gyönyörű fejese meghozza a győzelmet jelentő gólt. A játék unalmasan folyik, de további eredményt egyik fél sem tud elérni.
    Főv. TC.-ben Mali és Jergenc, BAK,-ban Varga és Halász voltak jók.
    Biró: Minder Fri­gyes (BTC.).
    A csapatok összeállítása a következő volt:
    Főv.TC.: Beimel, Rauch—Nemetz, Schőnfeld—Jergenc—Weisz, Mali—Rusz—Rooz I.—Salamon—Rooz II.
    BAK.: Grosz, Aponyi—Maxy, Rudas—Gerű—Halász, Grosz—Gállos—Varga—Cseh—Ré­vész


    Nemzeti Sport 1908 december 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.14, 23:02
    Fővárosi T. C.—Bpesti Atlétikai Klub 2:1.

    (Soroksári-uti pálya.) A két csapat egyenrangu játé­kot produkált. Hogy mégis a Főv. T. C. győzött, annak tulajdoníthatjuk, hogy Főv. T. C. megszokott pályáján otthonosabban játszott, továbbá hogy a B. A. K. más­különben kiváló védelme bizonytalan volt, a mi abban leli magyarázatát, hogy három hét óta nem játszott, A Főv. T. C. csapatának lelke ismét a kitűnő fedezetsor volt, mig a csatársorban a kitűnő Maly tűnt ki. A B, A. K.-nál Révész, Grosz és Grünwald játéka érdemel dicséretet. A pályán az egész mérkőzés alatt egyetlenegy kornerzászló sem volt kitűzve.
    A játékot B. A. K. kezdi és csakhamar két kornert ér el egymásután. Fóv. T. C. Maly és a két Roóz révén viszonozza a támadást. Maly újabb támadá ából esik az első félidő goalja (21. p.). B. A. K. vehemensen támad és Cseh biztosnak látszó lövése a kapufáról pattan vissza. Halász szép lövését Beimel ügyesen védi.
    Félidő 1:0 a Főv. T. C. javára. Kornerarány 2:0 a B. A. K, javára.
    A második félidő elején B. A. K. veszélyes helyzetet 'teremt a fővárosiak hálója előtt, a melyből Cseh kiegyen­lít. (3. p.) Az eredmény B. A. K.-ot feltüzeli, de, csakhamar Föv. T. C. jut döntő fölénybe. B. A. K. kapuvédje kornert hibáz, a melyből Roóz II. szép fejessel a. győztes goalt rugja (18. p.). B. A. K. néhány támadását a csatársor jobboldala vezeti, mig a baloldal tétlenül kénytelen vesz­tegelni, s csak a félidő utolsó perczeiben jut néhány lab­dához. Kornerarány a második félidőben 6:0 a Fóv. T. C. javára.
    Minder Frigyes (B. T. C.) nagyon korrektül bírás­kodott.

    Az Újság 1908 december 8.