magyarfutball.hu

MTK - Törekvés SE 2 : 0 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.11, 19:04
    Magyar Testgyakorlók Köre—Törekvés S. E. 2 : 0.

    (Lágymányosi pálya.) Nem várt erős küzdelmet eredményezett a fenti csapatok találkozása, és a Test­gyakorlók csak megfeszített munka után tudták a jól, de kissé erősen játszó Törekvés csapatát legyőzni. A M. T. K.-ban Farkas helyén Szántó játszott, a mi az össz­játék rovására ment s egyszersmind károsan befolyásolta a kitűnő Sebestyén játékát is, a ki — nem lévén meg­felelő partnere — nem volt képes érvényesülni. Az első félidőben, a mikor a jobbösszekötő szerepét a nagy techni­kával rendelkező Döme töltötte be, még ment valahogyan a játék, olykor-olykor felcsillámlott a Sebestyén—Döme— Biró remek háromszög-játéka, de a mérkőzés második részében — Szántó játszván jobbösszekötőt — az össz­játék már felbomlott. Sebestyént teljesen negligálták cs a brilliáns internaczionális jobbszélső ugyszólván csak minden negyedórában jutott egy-egy labdához. A fedezet­sor nagyon jó volt, a hátvédek bizonytalanok, a mellett Révész még durva is, a kis Knapp a kapuban ellenben ezuttal is több alkalommal adta jeles klasszisának tanujelét.
    A Törekvésben a védelem elsőrangu játékot muta­tott ; Dürr kapuvéd a legnehezebb labdákat is bámulatos biztossággal védte, Hauswald hátvédről pedig csak annyit, hogy ő volt a mezőny legjobb embere. A fedezetsorban Csonka, míg a csatárok közül Kiss vált ki.
    A matchet alig 100—150 ember nézte végig.
    Törekvés heves támadásával indul meg a játék és Knappnak már az első perczekben több veszélyes lövést kell védenie. Majd M. T. K. is összeszedi magát, a jobboldal szép összjátékkal nyomul fel, de a csatárok lövései vagy czélt tévesztenek, vagy a jól helyezkedő Dürr zsák­mányai. Folytonos támadások és több sikertelen korner után végre a 24. perczben a Sebestyén beadásából kelet­kező kavarodásból sikerül Kertésznek goalt rugni. Válto­zatos játék indul meg ezután; majd a M. T. K., majd a Törekvés kapuja forog veszélyben, de a védelmek mindkét részen jól működnek s igy további eredmény nélkül vég­ződik a félidő.
    Félidő 1:0.
    A második félidő elején lanyhul kissé az iram, de a half time közepe táján már alaposan belemelegednek a csapatok a játékba. Fölénybe egyik csapat sem bir jutni, sőt a Törekvés támadásai veszélyesebbeknek lát­szanak, eredményt azonban ismét a Testgyakorlók érnek el Vida II. révén, a kinek gyenge lövését a kapus az előtte tömörülő Védőjátékosoktól nem látván, beengedi (32. p.). Még egy tizenegyest is rug a M. T. K., de Sebestyén lövését Dürr mesésen fogja. Közben Knappnak is kijut a munkából, nehéz tisztét azonban bravurosan végzi.
    A mérkőzést Benedek Aladár (M. A. F. C.) vezette.

    Az Újság 1908 december 8.