magyarfutball.hu

MAC - MTK 1 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1908/1909

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.06, 18:55
    MAC —MTK 1 : 0.

    Az előző matchnél jóval egy­hangubb, gyengébb lefolyásu volt e két csapat talál­kozása. A MAC csapatának meggyengüléséről terjesztett hírek ugy látszik nem váltak valóra, mert a kék-sárgák csapata teljes legénységével állott ki e mérkőzésre.
    A csapaton ugyan meglátszik, hogy még ez idén nem igen játszott együtt, a játékosok sem bírják még az iramot, de ha ez a csapat igy együtt maradna, a szezon végére igen jelentős eredményeket érhet majd el. A MTK csapatáról nem sok jót lehet mondani. Kedvetle­nül, fáradtan játszott a csapat, éppen csak hogy a MAC támadásait tudta meghiusítani, egyéb eredményt elérni nem volt képes A csapat gólképtelensége abban is megnyilvánult, hogy egy megítélt 11-es rugást sem tudtak a kapuba juttatni. A MAC az első és győzelmet jelentő gólt a 15-ik perczben éri el, amelyet a kék­fehérek legjobb igyekezetük mellett sem tudnak kiegyenliteni. Sipos kapusnak jó napja volt, sok szép labdát tett ártalmatlanná.
    A második félidőben, noha jobbára a MTK a támadó fél, mégsem tud gólt elérni az eredményesen védekező, sőt igen gyakran veszélyesen támadó1 MAC ellenében. Az atléták csapatába ismét Borbás vitte bele a lelket, ámbár ő is hamar elfáradt és. csupán a neki leadott labdákkal futott le az ellenfél kapujához. Más labdák megszerzésére nem igen törekedett. A másik szélső Nissner, nagyon hamar kifáradt. A matchet igen lelkiismeretesen Fehéry Ákos (BTC) vezette. Csapatösszeállitások : MAC : Sipos — Major, Makó — Meleghy, Duda, Medgyessy — Nissner, Krempels, Kelemen, Duda II, Borbás ; MTK : Domonkos — Nagy, Müller — Biró, Kürschner, Ellinger — Sebestyén, Károly, Bányai, Szántó, Vida II.

    Sport-Világ 1908 szeptember 27.