magyarfutball.hu

Törekvés SE - Nemzeti SC 1 : 3 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 11:53 (szerk.: 2021.08.30, 12:53)
    N. S. C. - Törekvés 3:1
    (Millenáris -pálya.)

    A nagy szél daczára is eléggé élvezetes játékban volt része a közönségnek, mert a közel egyenrangú csapatok mindvégig fair mérkőzés keretében élénk, gyors iramú játékot produkáltak.

    A Nemzetiek a match folyamán valamivel jobbnak mutatkoztak ellenfelüknél, úgy hogy a goalaránv teljesen hü kifejezője a két csapat erőviszonyának. Mindkét rész­ről a csatárok munkája messze alatta maradt a védelemé­nek, mert bár a mezőnyben tetszetős volt a játékuk, a befejező akczióval a legtöbb esetben tulsokáig késle­kedtek. A N. S. C.-ben Kanyaurek, Feldmann és Hlavay kiválóan játszottak, de jó volt Rometh és a középcsatárt játszó Tóth is, mig a balszélre beállított Tanyay csak megkönnyítette a Törekvés jobboldali védelmének mun­káját. A Törekvésben Dürr keltett feltűnést biztos védé­seivel ; Hauswald, Csonka, de különösen a reprezentatívtartalék Takács is igen jól játszottak, mig a csatársorban inkább csak a szélsők munkája érdemel említést.

    N. S. C. kezd szél ellen és Tóth lövése nagy meg­lepetésre már a második perczben a Törekvés hálójában akad fenn. Egy ideig még a fekete-fehéreket látjuk offenzivában, majd az óriási széltől segítve, lassan-lassan a Törekvés is felnyomul és szinte odaszegezi ellenfelét kapujához, úgy hogy a Nemzetiek csak kirohanásokkal próbálkoznak. Bár a Törekvésnek igen sok alkalma volna a kiegyenlítésre, ez csak a 32-ik perczben történik meg, a mikor is egy kavarodásból kifolyólag Szednicsek lövése védketetlenül jut a kapuba.

    Félidő 1:1

    A második félidőben mindenki azt várja, hogy N. S. C. könnyűszerrel éri el goaljait s igy általános cso­dálkozást kelt, hogy körülbelül negyedóráig középjáték folyik, sőt a Törekvés támadásai veszélyesebbek. Ekkor N. S. C. erőteljesebb akcziókkal próbálkozik s miután Hlavay III. és Tóth biztos helyzetből hibáznak, Faragó helyezett labdája a vezető goalt eredményezi (28. p,). Az iram most fokozódik és úgy látszik, hogy Törekvésnek a kiegyenlítés is sikerül, de egy-két veszélyes támadás leszerelése után ismét visszaesik a munkáscsapat s a 38-ik perczben a Hlavay Gy. által remekül rúgott büntetőrugás eldönti a mérkőzés sorsát.

    Biró: Fehéry Ákos (Csepel).

    Az Újság, 1910. május 6.