magyarfutball.hu

Budapesti TC - Budapesti AK 0 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.22, 15:37
    Budapesti Atlétikai Klub—Budapesti Torna Klub
    1-0 (0:0).
    A FTK—MTK-mérkőzés előtt játszott a két csapat. Találkozásuk nem eredményezte azt a heves küzdelmet, amelyet vártunk. Mindkét fél óvatosan, а ВТК, emellett még indiszponáltan is játszott A győzelmet nem a jobbik, hanem a szerencsésebbik csapat aratta. Az első félidőben a BAK játszik széllel, de hosszu támadása eredmény nélkül záródik. A kiszöktetésekre dolgozó piros-fehér csatársor lefutásait pozitív eredmény nem kiséri. Dobó—Késmárky—Rákóczi több kedvező alkalmat kiaknázatlanul hagy. A második félidőben mindenki a hátszéllel dolgozó ВТК. győzelmét várta s tényleg így is indult a félidő. А ВТК, csatársor, amig a mögötte levő halfsor elegendő labdával támogatta, veszélyesen támad . Gross II.-nek ugyancsak ki kell tennie magáért, hogy a kapujába ne jusson a labda. Váratlanul azonban а ВТК, centerfedezete elkalandozik, aminek következtében nemcsak az ellenfél csatársora kombinálhatott szabadon, hanem maga a piros-fehér csatársor labdához nem képes jutni. Eközben egy lefutásból a BAK megszerzi a győztes goalt, ami után a Torna Klub játéka még rendszertelenebbé válik, úgy hogy kiegyenlíteni sem képes. A BAK.-nál a kapus játéka külön dicséretet érdemel. Sok biztosnak látszó goaltól mentette meg csapatát. A két hátvéd és a fedezetsor közepes, a csatársorban pedig csak a három belső csatár játéka elégített ki. A BTK.-ban négy tartalék szerepelt, akik elég jól töltötték be helyüket. A védelemben a jobbhátvéd és a kapus, a támadásban pedig a jobbszélső játéka elégített ki. Nagy csalódást keltett az ujdonsült reprezentatívok játéka. Bíró Horváth (FTK.) volt,

    Pesti Napló, 1910. május 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.10.22, 15:00
    Budapesti Athletikai Klub — Budapesti Torna Club 1 : 0.
    Váratlanul aratott győzelmet vasárnap a fürge kék-fekete csapat a jó formában levő, de óriási indiszpozícióval küzdő piros-fehérek fölött. Győzelme, habár nem bizonyítja azt, hogy jobb volt ellenfelénél, mindenesetre megérdemelt volt, mert lelkes játékkal s nehéz küzdelem után szerezte meg.
    Az első félidőben a BAK játszik széllel és több sikertelen támadást vezet a BTC goaljára. A piros-fehérek inkább kiszökéseikre dolgoznak s egy ízben Dobónak csakugyan fényes alkalom kínálkozik a vezető goal megszerzésére, de öt méterrel a goal előtt a goal fölé rugja a labdát. A félidő változatos játékkal eredmény nélkül záródik.
    A második félidőben a BTC kapja hátba a szelet s vehemens támadásokkal veszélyezteti a BAK goalját. Gross II.-nek szebbnél-szebb lövéseket kell kifogni. Tart ez az ostrom körülbelül egy félóráig. A BAK. csak itt-ott tud támadáshoz jutni. Eközben a BTK. amúgy is gyenge halfsora felmondja a szolgálatot s a centerfedezet elkalandozása miatt szabadon kombináló BAK. csatárok egymást kiszöktetve Gállos révén megszerzik a győztes goalt. Ezután a BTC játéka mind rendszertelenebbé válik, úgy, hogy dacára a több kínálkozó alkalomnál, kiegyenlíteni nem tud. A győztes csapatban a kapus, Gross, produkált igen szép védéseket s a BAK, jórészt neki köszönheti ezt az eredményt. Mellette Gállos és Cseh játéka érdemel említést. A BTC négy tartalékkal állott ki s így természetesen nem tudta teljes tudását kifejteni. A csapat legjobb része a tartalékokkal erősen megspékelt védelem volt Sárközyvel az élén. A halfsor gyenge volt. A csatársorban egyedül Levák játéka elégített ki. Biró Horváth (FTC) volt.

    Pesti Hírlap, 1910. május 10.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.23, 20:00
    B. A. K.—B. T. C. 1 : 0.

    (Millenáris pálya.) Az F. T. C.—M. T. K. mérkőzé­sére kiváncsi mintegy tizennégyezer főnyi közönség már az ezt megelőző B. A. K.—B. T. C. matchre helyezkedett el a pálya minden tájékán. Nívós, élvezetes játékot vártunk s a helyett idegesen, kapkodva, minden rendszer nélkül dolgoztak mindkét részről.
    A B. T. C. Bihari, Szendrő, Leitner és Schasohek nélkül vette fel a küzdelmet, annak daozára a védelem nem játszott rosszabbul, mintha komplet lett volna. A beállított tartalékok egyike sem rontott és hogy mégis vereséget szenvedtek, főleg csatáraik rossz játékának tulajdonítható.
    A B. A. K.-nál szintén a védelem Gross II. kapussal az élén dolgozott önfeláldozóan. A csatársorban Gross I. és Gálos gyors támadásai mindig veszélyt jelentettek. A mérkőzés nagyrészében a piros-fehérek voltak offenzivában, de a csatárok mindent tulkombináltak és Dobó lövései sorra a kapu mellé kerültek.
    B. T. C. kezd és rögtön kornert ér el (2. p.). Egy ideig a B. A. K. hálója előtt folyik a játék és a 12-ik perczben a B. T. C. ismét eredménytelen kornert rúg. Simon hosszan előreadott labdájával Dobó kiszökik, de közvetlen közelről a kapu fölé rúg (19. p.). A széltől támogatott B. A. K. is támadásba fog, de Gross I. le­futását Sárközy korner árán menti. (24. p.) Gálos messzi­ről rúgott labdáját a kapus fogja. Változatos játék után ismét Gross I. vezet támadást, de Simon korner árán véd (30. p.). A következő perczekben Dobó három ízben a kapu mellé rug. A B. A. K. támadásával fejeződik be az első félidő.
    Félidő 0: 0.
    A második félidőben nagyrészt a piros-fehérek támadnak. A harmadik perczben Mészáros lefut, de Gross II. a süvítő czentert kornerra menti (3. p.). Továbbra is a B. T. C. támad és rövid időközökben Gross II. mintegy tiz lövést véd, Lévák sothját korner árán (19. p.). A B. A. K. első támadását Gross I. vezeti. Középjáték után Gálos lefutja a védelmet és középreadott labdáját Cseh élesen a kapu jobbsarkába plaszirozza (28. p.). A piros-fehéreket a váratlan goal lehangolja és alig-alig támadnak, mig a B. A. K. csak most kezd erőteljes játékba. Konrád két lépésről a kaputól hibáz, mig Cseh lövését Sárközy teszi ártalmatlanná. Az utolsóelőtti perczben Mészáros lefut, de Ligeti elveszi tőle a labdát, mire Mészáros tettleg inzultálja Ligetit, a miért a biró kiállítja. Biró: Horváth Ferencz (F. T. C.).

    Az Újság 1910 május 10.