magyarfutball.hu

MTK - Törekvés SE 3 : 3 10:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.22, 16:17
    Magyar Testgyakorlók Köre—Törekvés Sport Egyesület 3:3. (2:1.)
    A nap meglepetése, bár sokak előtt nem volt kétséges, hogy a Törekvés formában erősen javult csapata képes lesz meggyengíteni a Testgyakorlóknak a bajnokság elnyeréséhez való kedvező esélyeit. A MTK-nál hiányzott Károly és Cohn, csapatösszeállításukat pedig egészen felforgatták. (Biró középcsatárt, Kertész 11. jobbfedezetet, Vida balösszekötőt játszott). Ennek dacára a csapat nagyon könnyen győzhetett volna, ha a vezetés megszerzése után elbizakodottság nem szállta meg. Ezt az állapotot jól felhasználta a Törekvés csapata és majdnem győztesen került le a pályáról.
    A mérkőzés szokatlan időben, délelőtt volt a Millennáris pályán. A kedvező oldalt a MTK kapja, de ennek dacára a Törekvés jut az első támadáshoz és már a második percben goalhoz. Ging magas lövése a kapufáról bepattan. MTK. nem soká késik a kiegyenlítéssel. Kornerből kifolyóan Kertész I. nagyon szép goalt fejel, majd pedig Kertész I. elgáncsolása miatt megítélt 11-esből Révész a vezetőgoalt rugja. Mindez hat percen belül történt. Több goal e félidőben nem esik és így ez 2:1 arányban a MTK, javára végződik.
    Helycsere után a Törekvés meglepően szép játékot mutat és határozottan fölényben van a Testgyakorlókkal szemben. De nem sokáig, mert Sebestyén a jobbszélen szebbnél-szebb támadásokat vezet, amelyek egyikéből Biró gyönyörű goalt fejel. 3:1 a MTK javára. Közben Révész még egy tizenegyest is a kapu mellé rug. Nyolc perc hiányzott még, mikor Beöthy kihasználva a védelem hibáját, a Törekvés második goalját lövi. Ez megzavarja a Testgyakorlókat. Fej nélkül játszanak, aminek eredménye egy korner, miből Törekvés könnyen jut a kiegyenlítéshez. A fair mérkőzést Izsó László (BTK.) vezette.

    Pesti Napló, 1910. április 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.21, 21:25
    M. T. K.—Törekvés 3:3.


    (Millenáris pálya — déldőtt.) A Testgyakolóknak váratlanul gyenge eredménye a szenzáczió erejével hat és erősen veszélyezteti bajnoki esélyeit.
    M. T. K. Károly nélkül indult a küzdelembe (termé­szetesen a Bécsbe visszatért Cohn sem játszott már). A kö­zépfedezet helyét Kürschner foglalta el, Kertész III. és II., mint szélső halfok próbáltak az eddigieknél értékesebb játékot produkálni. Utóbbi meglepő agilis munkájával eléggé elfogadhatóan pótolta a középfedezetnek előre­rukkolt Bírót, utóbb azonban uj szerepében nem találta fel magát és bár labdaosztása tetszetős és hasznos, akcziói kissé lassúak. Domonkos és Sebestyén voltak a kék-fehérek legjobb emberei. Révész fairül, de annál rosszabbul ját­szott.
    A Törekvés az M. T. K.-hoz hasonlóan rendszertelen, lanyha, tartalomnélküli játékot produkált. Habár csatárait sokat láttuk frontban, a támadásokból hiányzott az erő és elért goaljaik is nem annyira az észszerűen keresztülvitt akcziók megérdemelt befejezését képezték, mint inkább a M. T. K. védelem hibás játéka következtében alakult helyzetek szerencsés kihasználásai voltak. Pompásan ját­szott Hauswald, Csonka, Bőti és László, különösen pedig Kiss, a ki vasárnapi játéka után ítélve, egyike legjobb csatárainknak.
    Széllel hátban M. T. K. vezeti az első támadásokat, a melyek azonban már a hátvédeken megtörnek. míg a Törekvésnek már a második lerohanása eredménynyel jár, a mennyiben egy magas lövést Domonkos már későn rug ki. Nem sokáig örülhet azonban a munkáscsapat síké­nek, mert alig két percz múlva M. T. K. Kertész I. révén már kiegyenlít, sőt a 29-ik perczben tizenegyesből a vezető goalt is megszerzi.
    Félidő 2:1 a M. T. K. javára.
    A második félidő elején változatos a játék, majd Törekvés fölénybe jut, de támadásai veszélytelenek, ellen­ben M. T. K. a 16-ik perczben perczben Sebestyén beadá­sából Biró fejese révén a harmadik goalhoz jut. A Test­gyakorlók most visszaesnek és csak Sebestyén visz egy kis élénkséget az egyhangú játékba. A 35. perczben a Nagy mellett elhúzó Bőti éles goalt lő, a melyet egy kavarodás­ból Törekvés még egygyel megtoldva a már elveszettnek hitt matchet kiegyenlíti. M. T. K. csak az utolsó két percz­ben veszélyes.
    Biró Izsó László (B. T. C.).

    Az Újság 1910 április 19.