magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MTK 2 : 3 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 23:25
    Testgyakorlék— Nemzeti S. C. 3 : 2.

    (Millenáris pálya.) A legirreálisabb mérkőzések egyike volt, akárcsak az N.S. C.— F. T. C. őszi matche.Akkor F. T. C. óriási fölénye daczára sem birt az N. S. C.-nek az első félidőben rúgott goaljával szemben boldogulni és majdnem úgy történt tegnap is. A fürge nemzetiek az első husz perczben már 2:0 arányban vezették és a kék-fehéreknek csak a játék utolsó tizennégy perczébén rúgott két goaljukkal sikerült a győzelmet óriási küz­delem után kivivniok. Különben a legszebb és a legérdekfeszitőbb mérkőzések egyike volt a bajnokság első és második helyezettjeinek találkozása. Az M. T. K. még soha olyan energiával, tűzzel és elszántsággal nem játszott; nem adta fel a kilátástalannak látszó küzdelmet és ez volt a szerencséje.
    A győztes csapat legjobb része ismét a fedezetsor volt, habár Biró még nincsen formában, mig Károly az első félidőben kissé könnyelműen végezte munkáját. A csatársor legjobb embere Sebestyén volt, Taussig néhány nagyszerű rush-sel vonta magára a figyelmet és ha majd helyezni tudja a labdákat, veszélyes közép­csatár lesz. Cohn még nem szokott bele az M. T. K. játék­stílusába, azonban volt sok igen szépen leadott és irá­nyított labdája. A hátvédek jók, csak kissé lassúak.
    A Nemzeti S. C. egyelőre nem elég állóképes. Nagyon hamar kifullad, nemkülönben hibája, hogy túlságosan deffenziv játékot folytat. Néhány lerohanástól eltekintve, N. S. C. teljesen veszélytelen volt és ha közvetlen védelme nem lenne olyan elsőrangú, tegnapi szerencsés szereplése daczára is nagyon érzékeny vereséget szenvedett volna. A csatárok közül egyedül a balszélső jó, a jobbszélső és a jobbösszekötő is azonban jobb kvalitású játékos, mig a fedezetsorban csak Kanyaurek rendelkezik labdatech­nikával. A két hátvéd, főként Feldmann jeles klasszist képvisel, kapu védje pedig a legislegjobbak közül való , ha nem Burián védi az N. S. C. goalját, a kék-fehérek már az első half timeban nyerték volna meg a matchüket.
    M. T. K. elég heves iramban kezd és csakhamar domináló fölénybe jut. Sebestyén két szép beadását Burján védi, majd Taussig czentere kornert eredményez.(4. p.) Károly, majd Biró hibájából N. S. C. csatársora rohan le és Tóth-Faragó összjátékából Herskovits kapásból a kapu jobb felső sarkába remek goalt rug. (10. p.) Do­monkos meg sem kísérelte védeni. Ismét a kék-fehérek támadnak és Sebestyén beadását Cohn remekül továbbítja, de Burián ment. Tóth czenteréből az erősen ofside-onálló Hlavay érvénytelen goalt rúg, majd N. S. C. jobbszélsője vezet támadást és czenterével az egészen szabadonálló Tóth óriási meglepetésre menthetetlen goalt rúg.(19: p.) 2:0. A kék-fehérek ezután még erélyesebben támadnak és akárhányszor csak Burián szerencsével párosult fényes bravúrján múlik, hogy M. T. K. offenzivája eredménynyel nem jár. Cohn és Sebestyén remek shotjait Burián fogja, két újabb kornerrel is veszélyeztet M. T. K. (30. p.), a melyet újabb, még erősebb ostrom követ, közben az N. S. C. ellen diktált — ki tudja há­nyadik — szabadrúgás következik, a melyet Kürschner helyezve goallá értékesít. (36. p.) M. T. K. támadásával folytatódik a játék, a melynek két újabb korner (43. és 45-ik perecz) az eredménye.
    Félidő 2:1 az N. S. C. javára.
    Szünet után az első komoly támadást az N. S. C. vezeti, a jobbszélső beadását azonban a közvetlenül az M. T. K. goalja előtt jól helyezkedő Tóth elhibázza.Csakhamar ismét a kék-fehérek a helyzet urai, a kik ellenfelüket teljesen a kapujukhoz szorítják és N. S. C.csatársorából csak Tóth áll támadásra készen. M. T. K. kornerét (6. p.) vehemens támadás követi, Károly labdáját azonban Burián rávetesse! menti. A nemzetiek egyik hátvédje kézzel érintvén a labdát, tizenegyest rug M. T. K.,a melyet azonban Révész jobbra a kapu mellé plasziroz.(18. p.) M. T. K. két újabb kornere (19. és 22. p.) közben Károly lesből érvénytelen goalt lő. Közben mind a két csapat alaposan felforgatja embereit; Hlavay hátvédnek megy, M. T. K. fedezet- és csatársora pedig igy fest: Sebestyén, Biró, Károly, Cohn, Vida — Taussig, Kürsch­ner; Kertész II. Pillanatra N. S. C. nyomul fél Tóth révén, mire M. T. K. döntő fölénybe kerül és csak pillanatok kérdése, hogy a kiegyenlítő goal essen, ámde Burián é sFeldmann ismételten gyönyörűen védenek. M. T. K. kornerét (29. p.) szabadrúgás követi, a melyet Károly — Cohnnal való ügyes összjátéka révén — a jobb sarokbahelyezett goallá értékesít. (31. p.) Felállás után Sebestyén vezet támadást és remek magas czenterét Burián védi, mire N. S. C. nyomul fel és Tóth két labdája Domonkost foglalkoztatja. A 42-ik perczben M. T. K. csatársorának temperamentumos támadása Károly révén már-már goalt eredményez, a kapujából kirohanó Burián azonban korner árán ment; a Sebestyén által továbbított sarok­rúgás Kertész II-hóöz kerül, a ki kicselezve N. S. C. vé­delmét, a kapu jobb sarkába plaszirozva, a győztes goalt rúgja. (42. p.) Burián rávetette magát a labdára, csakhogy elkésett. Még egy kornerrel fenyeget M. T. K. az utolsóelőtti perczben, mire a match, a melyet Izsó László szépstílusban vezetett, a teljesen kimerült ellenfelek legnagyobb örömére véget ér.

    Az Újság 1910 február 15.