magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MAC 1 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910
referee : Hajós József
attendance:
  1. Az Újság: kisszámú közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 23:09 (szerk.: 2021.08.26, 14:37)
    M. A. C. — T. T. C. 2:1
    (Margitszigeti pálya.)

    Kisszámú, de lármás közön­ség előtt játszotta le ma vasárnapról elhalasztott bajnoki mérkőzését a két csapat. A küzdelem mindvégig válto­zatos lefolyású, erős iramú és durva volt. Mind a két csapat, tudatában annak, hogy a mérkőzés elvesztése esetleg a bajnokságból való kiesést is maga után von­hatja, teljes erővel játszott. Az első félidőben a T. T. C. valamivel többet támadott, a második félidőben pedig a M. A. C. volt inkább offenzivában.

    A M. A. C. Major nélkül állt fel. Boronkay abszolút rossz. A fedezetsor durva és gyenge kvalitású. Legjobb része a csapatnak a csatársor; Kelemen és Krempels kitűnő formában vannak.
    A T. T. C.-nél a védelem volt jó. A fedezetek jól szednek labdát; hiba, hogy azokat továbbadni nem tudják. A csatársor egyéni lerohanásokkal operál; leg­jobb embereik Beimel, Hegyi, Nemetz és Jergenz.

    A T. T. C. vehemens támadása vezeti be a mérkő­zést, dó Boronkay korner árán ment (5. p.). Onody táma­dását Kertész elhibázza, Medgyessy pedig élesen a kapu mellé ló. Maly támadása kornert eredményez (14. p.).Továbbra is a T. T. C. támad. A M. A. C. Oldal révén jut támadáshoz, a mely kornert eredményez (21. p.).Schönfeld támadását Sipos kornerre menti és a Maly által rúgott korner Schönfeld fejese révén meghozza a T. T. C. goalját (34. p.). A M. A. C. erre erősen támad,de Weisz II. kornerre ment (34. p.). Maly beadását Rooz II. lesben állva a goalba továbbítja (38. p.). A következő perczben Rooz I. mesésen csavart lövését Sipos fogja. Rooz I. lefutását Kelemen gáncscsal akasztja meg; a megitélt szabadrúgást Sipos menti (44. p.).

    A második félidőben a M. A. C. erősebb tempót diktál. Kelemen éles lövése Beimelt foglalkoztatja. Krem­pels éles, sarokba helyezett lövését Beimel korner árán menti (15. p.). Oldal támadása is kornert eredményez(30. p.). Az Oldal által rúgott kornert Weisz II. ismét kornerre rúgja, a melyet ugyancsak Oldal rúg és Onody a hozzá került labdával kiegyenlít (29. p.). A M. A. C.továbbra is frontban marad és Krempels mesésen helye­zett lövése meghozza a M. A. C.-nak a győzelmet (33. p.).Rövid ideig még a M. A. C. van offenzivában, azonbana T. T. C. is erősebben támad, de kornernél többet nem ér el. A mérkőzés sötétben ér véget.

    Biró : Hajós József (F. T. C.).

    Az Újság, 1909. december 9.