magyarfutball.hu

Budapesti AK - MAC 1 : 3 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.28, 11:48 (szerk.: 2021.08.28, 12:44)
    M. A. C. — B. A. K. 3:1
    (Amerikai-uti pálya.)

    Az atléták győzelme, ha meg­lepetés számba is megy, de jól megérdemelt volt. A B. A. K. hamarosan szerezte meg a vezető goalt és azon­túl elbizakodottan játszott, ezzel szemben a M. A. C. néhány fiatal játékossal felfrissített csapata óriási ambiczióvaí dolgozott. Az ellenfelek az első félidőben még egyenrangúak voltak, a második negyvenöt perczben azonban az atléták fölénybe kerültek és habár a B. A. K. erős ellenállást fejtett ki, a M. A. C. tüzes és lelkes táma­dásainak érvényesítését nem akadályozhatta meg.

    A győztes csapat minden egyes embere, de különö­sen Major és a baloldali fedezet, kitünően állta meg a helyét, mig a B. A. K.-nál ezúttal csak a közvetlen véde­lem elégitett ki, az is azonban idegesen dolgozott.

    Az első goalt három percznyi játék után Cseh révén a B. A. K. rúgta, mig Kelemen kiegyenlítő goalját (20. percz) a biró nem érvényesítette. Halász gáncsa miatt tizenegyeshez jut a M. A. C., a melyet Major rendeltetési helyére juttat. (30. p.) A félidő végén Halászt és Onodyt, a kik egymást tettlegesen inzultálták, a biró kiállítja.

    Félidő 1:1.

    Negyedórái változatos játék után az atléták kerül­nek fölénybe és Fekete czenteréből Kelemen a vezető goalt rúgja (33. p.), majd Fekete remek egyéni játékkal újabb goalt szerez. (40. p.) Egy perczczel befejezés előtt a biró még Medgyessyt és Csehet is kiállítja durva játék miatt.

    Biró Vadász Dezső (Sportkedvelők Köre) volt.

    Az Újság, 1909. november 30.