magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 2 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.28, 12:03 (szerk.: 2021.08.28, 12:46)
    Újpesti T. E. — Törekvés S. E. 2:0
    (Népszigeti pálya.)

    Rendkívül érdekes, végig lelkes, nagyon erős iramú, mindazonáltal fair játék után sikerült a saját otthonában játszó U. T. E.-nek idei második győzelmét aratnia, a mivel természetesen — már öt pontja lévén — lényegesen megerősítette első osztály­ban való poziczióját.

    A Törekvésen a korai szezónban elért szenzácziószámba menő értékesebbnél-értékesebb eredményei (Ger­mania elleni győzelme Bécsben 3 : 2 arányban, a W. A. C.- bal ugyancsak a császárvárosban elért 3: 3-as eldöntet­lenje, 2: 1-el megveri az F. T. C.-ét, 1: 1-re játszik az M. T. K.-val) után talán a szokottnál több nehéz mérkő­zés, vagy pedig a tulerőltetett tréning következtében a áradtság jelei mutatkoznak, a csapat, különösen pedig annak csatárláncza sokat vesztett játékerejéből. Támadá­saikból hiányzik az egyöntetűség, a lövőképesség — Nyilas távozásával — szinte a minimálisra csökkent, magában a csapatban pedig sehogyan se lehet felfedezni a győze­lem egyik legjelentősebb és legszükségesebb kellékét, a lelkesedést, az önbizalmat. Vasárnapi legyőzetésükhöz a fentieken kivül nagyban hozzájárult az a körülmény is, hogy kitűnő hátvédjük, Horváth, nem jelenvén meg, második csapatuknak olyan emberét voltak kénytelenek szerepeltetni, a ki már a délelőtti mérkőzésen is résztvett. Pedig e csapat egyénileg igen jó és vezetése is hozzáértő emberek kezében van. Különben elég nagy balszerencsé­vel is küzdöttek, a mérkőzés folyamán három tizenegyes is esett terhűkre, a melyekből kettőnek kihasználásával szerezte äz Újpesti Torna-Egyesület a győzelmet.

    Az U. T. E. jelentős győzelmét a legteljesebb mér­tékben kiérdemelte. A Törekvéssel ellentétben az egész mérkőzés folyamán nagy verve-vel játszott és ha a csatárok nagyobb lövőképességgel rendelkeznek, a T. S. E. súlyos vereséget szenvedhetett volna. Az újpestiek mos­tani összeállítása — bár Goldsteint nélkülözték és Surmik is betegen játszott — igen erős és hátralevő egyetlen ellenfelének, az M. T. K.-nak is bizonyára erős munkát fog adni. Támadósoruk a 33-asoktól átlépett Vanicsekkel sokat javult. Kár, hogy tulizgatottan játszik és lövései is gyengék. Igen jó a balszárny (Surmik—Szabó), közepes a hátvédsor, kiváló azonban Kazár kapuvéd és a fedezetsor, élén Kuschnerrel.
    A Törekvés legjobb emberei Csonka, Dürr, Kiss és Szednicsek voltak.

    A mérkőzésről különben kevés a beszámolni valónk. Mindkét félidőben az U. T. E. volt inkább fölényben és első goalját a Szednicsek handse miatt megítélt büntetőrúgásból Molnár révén éri el. (18. p.)

    Félidő 1: 0.

    A második félidőben a Vanicsek által rúgott goal nem volt megítélhető, mert már a bíró füttye után jutott a labda a hálóba. (14. p.), mig a Hauswald gáncsa miatti tizenegyest — ugyancsak Molnár rúgja — Dürr kivédi. A match vége felé (33. p.) Kiss, a ki a védelembe vonul vissza a csatárnak menő Csonka helyett, a Szabó által középre adott labdát kézzel fogja el. Az elzárt megítélt büntetőrugásból lövi Molnár az U. T. E. második goalját,

    Biró Benedek Aladár (M. A. F. C.).

    Az újság, 1909. november 23.