magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 1 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 12:46 (szerk.: 2021.08.30, 12:51)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Törekvés 1:1.
    (Hölgy-utczai pálya.)

    A szimpatikus munkáscsapat ismét bebizonyította hogy saját pályáján bármelyik elsőosztályú csapatunknak méltó ellenfele. A Testgyakorlók Domonkos és Révész nélkül játszó csapata nagyon jól működött, a kissé erőszakosan játszó Törekvés-véde­lemmel szemben azonban nem tudott kellően érvényesülni.A kék-fehéreknél Károly játéka magaslott ki, mellette Kürschner, Biró és a jobbszélső tűnt ki.

    A Törekvés-védelem nagyon jól működött. Dürr néhány labdát szépen védett. A hátvédek közül Horváth a jobbik, mig Hauswald erőszakos. A fedezetek közül csak Szednicsek elégített ki. A csatársor nagyon durván játszik ; legjobb embere Takács.

    M. T. K. kezd és már a második perczben kornert rúg. A kék-fehérek állandóan támadnak, Vida lövése azonban a kapufáról pattan vissza a mezőnybe, Szántó gyenge lövését pedig Dürr fogja. A 16-ik perczben újból kornert rúg M. T. K., majd a Törekvés nyomul fel és Nyilas lövését Knapp gyönyörűen kornerra menti (20. p.).Ismételt támadás végre eredményhez juttatja a Törekvést Takács révén, a kinek helyezett lövése M. T. K. hálójá­ban akad meg (22. p.). M. T. K. erősen dolgozik ; a 27-ik perczben ismét kornerhez jut, majd közvetlen utána Szántó lövését Dürr menti korner árán. A 31-ik perczben egyenlít ki M. T. K. a jobbszélsó révén. Kertész I. vezet támadást, lövése azonban a kapu mellé kerül, majd újabb támadása kornert eredményez. (43. p.l.

    Félidő 1:1.

    Újrakezdés után Törekvés azonnal felnyomul és már az első perczben kornert ér el. A játék nagyon erős tempóban folyik tovább és mindkét fél egyforma vehemencziával dolgozik a döntő goalért. Ennek következménye, hogy a mérkőzés eldurvul, s a biró kénytelen Károlyt és Nyilast a 24-ik perczben, Kaufmannt pedig a 27-ik perczben kiállítani. M. T. K. a kilencz emberrel játszó Törekvést folyton szorongatja, de a 29-ik percz­ben rúgott korneren és egy nagy csomó szabadrúgáson kívül más eredményt nem képes elérni.

    Biró : Izsó László(B. T. C.).

    Az Újság, 1909. október 12.