magyarfutball.hu

Budapesti AK - Terézvárosi TC 1 : 2 10:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 12:59
    Terézvárosi Torna-Club—Budapesti Atlétikai Klub 2:1.

    (Millenáris-pálya, délelőtt.) Szépszámú közönség előtt, meglepetésszerü eredménynyel végződött a fenti két csapat küzdelme. A kék-fehéreknek, a kora szezonban mutatott jó formájuk után ítélve főlénynyel kellett volna a győzelmet kivivniok, s hogy nem így történt. egyrészt a Terézvárosiak óriási javulása, másrészt a B. A. K. fegyel­mezetlen és nyers játékmodora volt az oka. Igazán saj­nálatra méltó, hogy egy kvalitásai révén jobb szerepre hivatott csapat miként rontja le esélyeit az ellenfélnek úgy szavakban, mint játékban való bántalmazásával.
    A Terézvárosiak igazán szép és észszerű játékot produkáltak. Az ifjú erőkkel megerősített csatársor a csapat legjobb része. A három belső csatár, különösen Gyárfás, gyors szöktetéseivel cs éles lövéseivel válik ki. A fedezetsor sem marad mögötte a csatársornak. Jergcnz és Schönfeld, hogy a hátvédek hibáit is jóvátegyék, iga­zán emberfeletti munkát végeztek. Scbőnfeld érdeme, hogy a B. A. K. máskor kitűnő baloldala ezúttal semmi szerepet sem játszott. A két hátvéd és a kapus szintén kivették részüket a győzelem nehéz munkájából.
    A B. A. K.-ban ismét csakis Grünvald játéka volt kifogástalan. Nemcsak a védelem lelke volt. hanem azon­kívül, hogy a kék-feketék egyetlen goalját is ő lőtte büntetőrugásból. a támadásokban is része volt, a mennyi­ben két ízben lőtt kapuléczre. Hátvéd-társa kissé brutális. A fedezetek prototip, vad játékot folytatnak, A csatár­sor szépen és fairen kombinál, azonban igen kevés labdát irányított a kapura és ennélfogva eredményt nem tudott el­érni. A már említett nyers játék folyománya az volt, hogy a biró a B. A. K.-ból Glattert és Halászt, a T. T. C.-ből pedig Rauchot kiállítani volt kénytelen.
    A játék első tizenöt perczét a B. A. K. támadásai töltik ki és Beimelnek több ízben nyiik alkalma a leg­kritikusabb pillanatokban menteni. A kék-feketék keveset lőnek és igy csak Grünvald harmincz méteres szabad­rúgása jelent veszélyt a Terézvárosiak kapujára, azt azonban szerencséjükre a kapulécz menti. Végre a 17-ik perczben a Terézvárosiak is akczióba lépnek, sőt már az első támadásukat siker is koronázza : a szépen kiszökő Gyárfás a tétovázó és hátráló B. A. K. védelem hibájából gyönyörű szép goalt lő. A félidő többi részét a kék-feketék támadásai tölti ki, de kiegyenlíteni nem tudnak.
    Félidő 1:0 a T. T. C. javára.
    A második félidőt a B. A. K. erős iramban kezdi és néhány perczig a Terézvárosiak kapuja előtt tanyá­zik. Közben Jergenz a tizenhatos vonalon belül handset vét s a megítélt tizenegyest Grünvald a kapuba vágja. (5. p.) A terézvárosiak a gyors kiegyenlítés miatt meg­lepetve, erősen támadnak, Grosz és Grünvald azonban mindent mentenek. A B. A. K. portyázó lerohanásait a baloldal vezeti, de a középre jutó beadásaikat a belső csatárok elrontják. Közben a biró Glattert sportszerűt játékáért (az ellenfél játékosait dresszüknél fogva rossz húzta), kiállítja. Habár a T. T. C. tovább is erősen támad, mégis úgy látszik, hogy a mérkőzés eldöntetlen marad. Végre a 28. p. meghozza a T. T. C. győztes goalját. Pach a rosszul helyezkedő Waldneren át kifut, élesen lő, a kapus véd, de a labda kezéből a kapuba perdül. Ezután a B. A. K. a Terézvárosiak minden támadását gáncsolással akasztja meg, a miért a biró Halászt (a B. A. K.-ból) és ugyancsak ebből az okból Rauchot (a. T. T. C.-ből) is kiállítja. A mérkőzést a B. A. K. támadása fejezte be. Biró: Klug Frigyes (M. A. F. C.)

    Az Újság 1909 szeptember 28.