magyarfutball.hu

UTE - Budapesti-Csepeli AK 1 : 5 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
attendance:
  1. Pesti Hírlap: 600
  2. nela: 800
  3. Az Újság: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 21:23 (szerk.: 2021.07.10, 11:07)
    B. A. K.— U.T. E. 5:1

    (Népszigeti pálya.) Ezer főnyi közönség. Az újpesti csapat visszaesett régi hibájába: erőszakosan, emberre játszik, úgy hogy három játékosát (Novák, Molnár III. és Kohn) Izsó László birő a második félidőben ki is állí­totta, azonban a B. A. K. két játékosát (Szuryt és Grosz csatárt) is hasonló sors érte. U. T. E. egyébként még for­mán kívül van, mig a B. A. K. már megállapodott for­mát mutatott. A mezőny kimagaslóan legjobb embere Kucsera volt; Károly változatlanul kiváló.
    A vezető goalt kornerből Konrád rúgta (10. p.), a melyet a lesből lerohanó Surmik a 28-ik perozben kiegyen­lített. Ismét Konrád szerzi meg a vezetést, a ki egy Kazár által már ldvédett labdát juttat rendeltetési helyére.
    Félidő 2:1.

    Szünet után lassanként teljes fölénybe kerül a B. A. K. A harmadik goalt Salamon Kazár kezéből juttatja a hálóba, a negyedik Gálos érdeme, a ki a Molnár I. által Kazárnak hátraadott labdát vágja a hálóba, mig Konrád ötre szaporítja az utolsó negyedórában már lanyhán játszó kék-feketék goaljait.

    Az Újság, 1911. február 14.
     
  2. avatar: heimo
    2017.02.12, 08:23
    Budapesti-Csepeli Atlétikai Klub—Újpesti Torna Egyesület 5:1. (2:1.)

    Rendkívül durva mérkőzés volt. A játékosok egyáltalán nem kímélték egymás testi épségét. A bírónak több játékost kellett kiállítania, hogy a mérkőzés némileg rendes lefolyású legyen. Az első félidőben az UTE sűrűn támad, de csatárainak a goal előtti határozatlansága miatt eredményt elérni nem tud. Az első goalt a BiCsAK éri el, melyet az UTE csakhamar kiegyenlít. Félidő végén Konrád a vezető goalt lövi.

    Helycsere után a Bi. Cs. A. K. fölénye kidomborodik s rövid időközökben újabb három goallal biztosítja be győzelmét. Vad játék miatt a Bi. Cs. A. K.-ból Szuryt és Groszt, az UTE-ből pedig Novákot, Kohnt és Molnárt állította ki a mérkőzést vezető Izsó László bíró.


    Pesti Napló, 1911. február 14.
     
  3. avatar: heimo
    2017.02.12, 07:32 (szerk.: 2021.07.10, 11:05)
    Budapest-Csepeli Athletikai Klub — Újpesti Torna Egylet: 5:1. (2:1).

    A népszigeti pályán 600 ember előtt találkozott a fenti két csapat, amelyek bizonyos körülmények miatt nem a legjobb viszonyban vannak egymással. A küzdelem mindazonáltal nagyon korrekten indult és az I. félidőben két egyenlő ellenfél vetélkedését mutatta. Helycsere után azonban egy UTE. játékos nem tudta fékezni magát, ami kiállítását eredményezte. Ez azonban nem vetett véget a felszabadult szenvedélyeknek, úgy, hogy a bírónak még négy játékost kellett kiállítania, hogy a mérkőzés ne legyen más, mint durva dulakodás. Az UTE. mikor a harmadik goalt kapta, érthetetlen módon elkedvtelenedett és addigi szép játékát fejvesztett kapkodással cserélte föl, amit a BCsAC. nem igen igyekezett kihasználni.

    Bíró Izsó László volt.

    Pesti Hírlap, 1911. február 14.