magyarfutball.hu

MTK - MAC 4 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911, 17. forduló
attendance:
  1. Pesti Hírlap: 6.000
  2. nela: 9.000
  3. Az Újság: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.24, 12:32 (szerk.: 2021.07.24, 14:21)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Magyar Athletikai Club 4:1

    Félidő 1 : 1, biró Hajós József. Dacára,hogy a nagy attrakció a Millennáris-versenypályán folyt le, mégis mintegy 5—6000 ember nézte végig az élvezetes mérkőzést. A MTK a legszeszélyesebb csapat; még a múlt héten eldöntetlen eredményt ér el az utolsó helyen lévő UTE-vel, addig most klasszisokal jobb formában fölénynyel veri a MAC-ot. Mintha megcáfolná az eddigi goalképtelenségét és egymásután gyönyörű támadásokat in­tézett a MAC kapujára, különösen a szélsők voltak kiválók. MAC-nak nem volt jó napja, idegesen, kapkodva játszott és nem idegenkedett az erősza­koskodástól sem, melynek eredménye Medgyessy kiállítása volt. MAC-é a helyválasztás joga.

    Nagy meglepetésre MTK Tauszig révén a 6-ik percben goalt ér el. Változatos játék után a mezőnyben, mert mindkét félnél a védelem kitü­nően működik, MAC a 36-ik percben Onody révén kiegyenlít, MAC-ot felvillanyozza az adott goal, de az MTK védelem mindent leszerel. A második félidőben MAC visszaesik, durván játszó csapata nem bir ellentállni a Testgyakorlók sikeres táma­dásainak. Egymásután 3 goalt rúgnak a Testgya­korlók és evvel biztosították maguknak a győzel­met és a bajnokság második helyét.

    Pesti Hírlap, 1911. május 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.24, 12:23 (szerk.: 2021.07.24, 14:22)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Magyar AtlétikaiKlub 4:1 (1:1)

    Az üllői-uti versenypályán tartott küzdelemben a jobb csapat jutott a győzelemhez. Az első félidőben szép ellentállást fejtett még ki az atléták hiányos csapata, a másodikban azonban a Bírót és Sebestyént nélkülöző testgyakorlók döntő felsöbbségbe jutottak. Az első gólt a nagyszerű for­mát mutatott Tauszig lőtte, a melyre Feketeházy felelt kiegyenlítő góllal. A labda kapufát ért. Do­monkos valahogyan saját kapujába segítette. A M.T.K. második és harmadik gólját Tauszig. az utolsót Szántó csinálta.
    Biró HajósJózsef volt.

    Budapesti Hírlap, 1911. május 30.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.07.14, 20:10 (szerk.: 2021.07.24, 14:23)
    M. T. K. — M. A. C. 4:1

    (üllői-uti pálya.) Nagyszámú, mintegy tízezer főnyi közönség nézte végig az M. T. K.—M. A. C. majd a B. A. K.— F. T. C. utolsó bajnoki küzdelmeit. Az M. T. K. abban a reményben, hogy a győzelem a bajnok­ság második helyére juttathatja, teljes verve-el küzdött, mig a M. A. 0., miután meggyengült védelemmel állt ki, elejétől kezdve kedvetlenül játszott. A kék-fehéreknél Biró és Sebestyén helyét Ellinger és Tauszig töltötték be. Az utóbbi volt a mezőny legjobb embere. A véde­lem ismét elsőrangút produkált, mig a csatársorban a már említett Tauszigon kívül csak Szántó elégített ki. A sárga-kékeknél a csatársor volt a csapat jobbik része, mig a tartalék-védelem hihetetlen gyengén működött. A csapat legjobb emberei Kelemen, Onody és Feketeházv II voltak.

    Az első félidő elején az M. T. K. támad. Szántó két egymásutám lefutását csak korner árán menti a sárga-kékek : kissé ügyetlenül dolgozó védelme (7. p.). Két percz­czel később Tauszig lefutja a védelmet és húsz méterről váratlan goalt lő (9. p.). Goal után a M. A. C. is lendü­letbe jön, de egy korneren kívül más eredményt nem érnek el (16. p.). A huszadik perczben Fodor huszonöt méterről kapufára lő és a mezőnybe pattanó labdát Domonkos véletlenül a saját kapujába üti. Változatos játék közben a M. A. C. egy, az M. T. K. pedig két komerrel veszélyeit«!.

    Félidő 1:1.

    A második félidőben a M. A. C. tartalék-védelme tudománya csődöt mond. A 10-ik perczben Tauszig lö­vését a kapufa menti, de a résen lévő Kertész II. a goalba tolja. Öt perczczel később Tauszig háromra szaporítja a goalok számát. A játék azután eldurvul, a minek követ­kezménye az, hogy Medgyessyt kiállítják. Az atléták csapata azontúl teljesen visszaszorul és Szántó a 37-ik perezben az utolsó goalt rúgja.
    Biró: Hajós József

    Az Újság, 1911. május 30.