magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MAC 3 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.14, 18:55
    T. T. C.— M. A. C. 3 : 0.


    (Margitszigeti pálya.) A Magyar Athletikai Clubnak a Terézvárosiaktól szenvedett veresége meglepetésszámba megy, bár annak bekövetkezését már az atléták csapat­összeállítása sejttette. A M. A. C.-ból ugyanis Feketeházy I., Krempels és Medgyessy hiányzott, mig a T. T. C. teljes csapattal szerepelt. Ehhez járult még, hogy az első negyedóra után Oláh régi lábbaja kiújult és el kellett hagynia a pályát, úgy hogy a kék-sárgák végig tiz ember­rel játszottak. A Terézvárosiaknál újra játszott Schönfeld a jobbszélen, mig Maly az összekötőbe került. A győztes csapat legjobb emberei Hegyi, Weisz Zoltán és Fekete voltak, mig a M. A. C.-ban Feketeházy II., Őnody és a Medgyessyt helyettesítő Kertész váltak ki.
    A T. T. C. hamarosan fölénybe jut, bár a szél által támogatott M. A. C.-ot is sokszor látjuk frontban. Pach a Sipos által hibásan védett labdát a tizenötödik percz­ben a kapuba juttatja. Rögtön ezután Oláh megsérülve kiáll és Kelemen megy a helyére, a hol igen szép játékot produkál. Félidő 1 : 0.
    Szünet után a T. T. C. vehemensen támad, Paoh szép lövését Sipos a kezéből kiejti, mire a hirtelen ott termett Maly a második, és Rusz a harmadik goalt rúgja. Közben a M. A. C. tizenegyeshez jut, Kelemen éles lövése azonban a kapu fölött süvít el. Biró : Hajós József.

    Az űjság 1911 május 23.