magyarfutball.hu

33 FC - MTK 1 : 5 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.13, 19:07
    M. T. K.—>33« F. C. 5:1.

    (Millenáris pálya.) Alig néhány száz főnyi közönség érdeklődött a két csapat küzdelme iránt, a mely a kék­fehérek csatársorának néhány igén szép akczióján kívül tényleg kevés élvezeteset nyújtott. M. T. K. Domonkos, Bíró és Kertész II. helyén tartalékokkal (Knapp, Ellinger, Kertész I.) játszott, a kik közül csak Knap nem vált be, a ki egy könnyen védhető labdát, miután időjelőtt vetette rá magát, a goaljába is engedett. Az M. T. K. színeiben újra játszó Csüdört meleg ovácziókban részesítették és valahányszor egy-egy labdát visszarugott, megtapsolták. Révész mint jobboldali hátvéd is elsőrangú volt, mig a halfsorban ismét Kertész III. tűnt ki bravúros játékával. A csatársorban a két összekötő remekelt. Taussig néhány pompás kiszökést produkált, mig a mérkőzés jórészében középcsatárt játszó Farkas néhány remek lövéssel (három labdája goalt is eredményezett) újra beigazolta, a mit már a szezón elején is elmondtunk róla, hogy a leggoalképesebb csatáraink közül való.
    A »33« F. C.-ban nagyot csalódtunk. Daczára annak, hogy Bosnyákovicscsal és Weisz Frigyessel megerősödve állt ki, vajmi kevés nívósat produkált, sőt három játé­kosa : Szckány Sándor, Eichinger és Bosnyákovics olyan durván játszott, hogy a csapat végül nemcsak a mérkő­zést, hanem a közönség szimpátiáját is elvesztette. Eichingert ki is állították, habár Székány S. inkább rászolgált volna. Zsák, a ki a szezón elején olyan bravú­rosan védett, abszolnem a régi, annál jobb a partnere. A fedezetsor abszolút rossz, a csatársorban pedig csak a jó kvalitású Weisz agilis, de miután csak Csavoljáczban talál megfelelő segítőtársra, természetesen egyikük sem érvényesülhet, különösen olyan erős védelemmel szemben nem, a minő az M. T. K.-é.
    A 33-asok játszanak a nappal szembeni oldalon. M. T. K. azonnal felnyomul és a fehér-feketék védelmé­ből szépen kiszökő Taussig már 2 1/2 percz után a vezető goalt rúgja, miután Zsák a gyengén rúgott labdát a hálóba ejti. Az ügyesen összejátszó kék-fehérek csatár­sora állandóan támad, Farkas shotjai azonban sorra a goal fölött sivitanak el. A l5-ik perezben ismét kiszökik Taussig, lövését azonban Zsák most már kivédi, mire a »33« F. C. kerül frontba, de Knapp kétszeri védése után ismét az M. T. K. kerül offenzivába, két kornerrel veszélyeztet (30. perez), majd Farkas a 33-asok üres kapuja előtt menthetetlen goalt hibáz, miután magasan lőtt labdája a felső kapuléczről a mezőnybe pattan. A fehér-feketék baloldala vezet most támadást és Weisz szép játék után, a bal sarokba plaszirozva, kiegyenlít (35. p.). A 33-asok újabb támadása Knapp hibájából komért eredményez (36. p.), mire Szántó rohan le a fél pályán, Farkashoz czenterez, a kinek remek hosszú shotja ismét a vezetéshez segíti az M. T. K.-t (37. p.). Az utolsó perczben a »33« F. C. kornerrel veszélyeztet.
    Félidő 2:1.
    Szünet után az M. T. K. döntő fölénybe kerül, a mit a 33-asok védelme erőszakosságokkal torol meg. Weisz ügyes támadása kornerhez juttatja a »33« F. C.-ot, mire a kék-fehérek kerülnek frontba és a Kertész I. által szöktetett Farkas a harmadik goalt rúgja; a Zsák által védett labda a goalléczre és onnan a goalba pattan (14- perez). Farkas következő süvítő lövése a kapu­léczről pattan vissza Taussighoz, a ki a bal sarokba plaszirozza (16. p.). Szántó remek egyéni támadása újabb goallal kecsegtet, csakhogy Bosnyákovics durván foultolja ; tizenegyes, a melyet azonban Csüdör Zsákba rúg (19. p.). A következő perczben Eichingert kiállítják. A játék azontúl jóval fairebb és Farkas remek shotja az ötödik goalt eredményezi (29. p.). Perczekre a »33« F. C. is felnyomul, Knapp azonban két izbsn sikerrel ment. Biró: Havas Lajos

    Az Újság 1911 május 16.