magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti-Csepeli AK 2 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 22:39
    B. A. K. — T. T. C. 2 : 2.

    ( Üllői-uti pálya.) Ha a papírforma, meg a B. A. K. bécsi diadalmas szereplése nem is tették volna kétségte­lenné a kék-feketék könnyű győzelmét, nyilvánvalónak látszott ez az ellenfelek porondra léptekor, hiszen a B. A. K. kipróbált és teljes csapatával szemben a T.
    T. C.-nek talán éppen a legjobb emberei— a fürge jobbszélső Maly és Beimel kapuvéd — hiányoztak; helyük pótlására pedig a kissé esetlenül mozgó Szeiff (volt Tö­rekvés, illetve Győri Egyetértés; és a szezón eleji U. T. E.-mérkőzéson szenvedett súlyos vereség egyik főrészese, Herner voltak hivatva. A T. T. C. veresége elkerülhetet­lennek látszott, sőt az sem volt valószínű, hogy számbavehető ellenállást fog kifejthetni. A mérkőzés eredménye azonban újból beigazolta, hogy egy match megnyerésé­hez nem elegendő a tudásbeli fölény, a csatár- és fedezet­sor kiforrott »iskolajátéka«, a győzelem kivívása komoly küzdelmet és az ellenfél meg- és nem lebecsülését kívánja, a mint hogy az utóbbi tulajdonság nem most boszulta meg magát első ízben.
    A B. A. K. mindaddig, a mig a vezető goalt meg­szerezte, kiváló játékot produkált. A csapat gerincze a fedezetsor, a mely nagyszerű labdaszedésével, fényes helyezkedésével és precziz labdaosztásával most talán a legjobb magyar fedezetsort alkotja. Egyénileg mi a jobb­oldalon szereplő Szuryt és Károlyt teljesen egyenrangú­nak tartjuk. A csatársor pompás összjátéka általános feltűnést keltett, néha tulságba is vitték a passzolást,n em úgy azonban a goallövést, a mely még sok kívánnivalót hagy. A hátvédek közül Kucsera igen jó, partnere azonban megbízhatatlan, mig a kapuban György produ­kált tulkényelmes és az ellenfél shotjait lekicsinylő védést.
    A B. A. K. nagy iskolai készültsége mellett jól esett látni az ebben a tekintetben nagy hátrányban lévő, de lelkesedésben a B. A. K.-ot messze túlszárnyaló teréz­városiaknak tüzes játékát, a mely különösen az utolsó negyedórában valósággal magával ragadta a publikumot és jó néhány ezer hívőt szerzett a T. T. C. színeknek, úgy hogy a közönség szinte minden sikerültebb akcziójukat zajos tetszéssel honorálta, a match végén pedig valósággal ünnepelte a piros dresszes játékosokat.
    A T. T. C.-re hízelgő eredmény elsősorban a kéthátvéd (Hegyi és Nemetz) érdeme, a kik közül az első valóságos »Feldmann-játékot produkált. Meglepően jó volt ezúttal a kapus és a mérkőzés vége felé a hátvéd­sorba visszavont fedezetek. A csatársornak csak a bal­oldala jó; legjobb emberük Fekete balösszekötő.
    Az első félidő váltakozó támadásokkal telik el, a veszélyesebb helyzetek azonban a B. A. K. kapuja előtt vannak. A 21-ik perczben Prityi elgáncsolja Weisz Antalt és a megítélt büntetőrugásból Hegyi megszerzi a T. T. O.vezető goalját, a mit a B. A. K. szintén tizenegyesből— Nemetz handse miatt — Károly révén egyenlít ki(41. p.).
    Félidő 1:1.
    A játék második felében a B. A. K. nagy fölénybe kerül és szinte csak pillanatokon múlik, hogy a vezetőgoalt megszerezze, a mi a I2-ik perczben be is következik,mert Gállos keresztültöri a T. T. C. védelmét és védhetetlen goalt rúg. Továbbra is a terézvárosiak térfelén folyika játék és a T. T. C. csatárok csak nagy ritkán kerülnek a B. A. K. kapuja elé, akkor is legtöbbször a kék-feketék védelmének előrekalandozása miatt off-side állásban.Végre a 27-ik perczben Kucsera gáncsa miatt húsz méter­rel a kapu előtt szabadrúgáshoz jut a T. T. C. és Fekete magasan iveit labdája a kiegyenlítő goalt eredményezi,a mely azonban a kapus által könnyen védhető lett volna.Ettől kezdve a B. A. K. óriási erővel veti magét a játékba,Károly persze csatárnak megy, de a győzelmet jelentő harmadik goaljának megszerzését a T. T. C. elszánt vé­dekezése meghiúsítja. Biró: Izsó László.

    Az Újság 1911 április 4.