magyarfutball.hu

MAC - Budapesti-Csepeli AK 1 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 22:11 (szerk.: 2021.07.11, 11:53)
    M. A. C. — B. A. K. 1:0

    (Margitszigeti pálya.) A M. A. C. megérdemelt győ­zelmet aratott a bajnokság harmadik helyén álló B. A. K. ellen, daczára annak, hogy a mérkőzés nagyobb részében a B. A. K. volt fölényben, csatársorának a kapu előtti bizonytalansága és lassúsága miatt azonban nem tudott érvényesülni. Annál szebben és gyorsabban dolgozott a M. A. C. csatársora, s hogy csak egy goalt tudott ellen­fele hálójába juttatni, az a B. A. K. kitűnő védelmének az érdeme.

    Síposnak kevés alkalma volt képességeit ragyogtatni és csak a második félidőben produkált szép mun­kát, a mikor Károly néhány lövését védte bravúrosan. A fedezetsor Krempels beállításával határozottan gyen­gült ; a csatársorban volna az igazi helye, a hol a kissé önző játéku Kelemen helyét hasznosabban tölthetné be. Feketeházy helyén Lator játszott. A csatársor legjobb embere egyébként Onódy volt.

    A B. A. K.-nál úgy a védelem, mint a fedezetsor elsőrangú volt, a csatársor azonban, bár a mezőnyben szép összjátékot produkált, a kapu előtt határozatlan és lassú. Kézsmárky helyett balösszekötőt Gálos, balszélsőt pedig Grosz játszott.

    A B. A. K, támadásával kezdődik a játék, Szury majd Gállos lövését azonban Sipos védi. A B. A. K. hosszabb ideig tartó támadása után az atléták intéznek néhány szép támadást, Feketeházy II. lövése a kapu fölött sivit el, majd kornerrel veszélyeztet a M. A. C., a következő perczben azonban már a B. A. K. jut kornerhez, melyet Károly a kapu mellé fejel.

    Félidő 0: 0.

    A második félidőt a M. A. C. vehemens támadása nyitja meg. Onódy biztos goalt hibáz, majd ismét Onódy jut lövéshez, a felső jobb sarokba helyezett labdát Grosz kézzel vágja ki, a mely azután Rauchhoz kerülvén, az védhetetlenül a hálóba juttatja (4. p.). A goal után ismét a B. A. K. támad, Károly és Kucsera jobbösszekötőnek és jobbszélsőnek mennek előre, azonban állandó fölénye daczára a B. A. K.-nak két korneren kívül pozitivebb eredményt uem sikerül elérni.
    Bíró: Luczius

    Az Újság, 1911. március 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 12:32 (szerk.: 2021.06.20, 18:56)
    Magyar Athlétikai Club — Budapesti Athlétikai Klub: 1:0, Félidő: 0:0
    Biró: Lucius Károly

    Kisszámú közönség előtt igen kapkodó és tervsze­rűtlen játék folyik. Mindkét csapatban tartalékok sze­repelnek. Az első félidőben BAK van fölényben, de csa­tárainak gyámoltalan viselkedése folytán nem tud ered­ményt elérni. A szigetiek a második félidő 4. percében György kapus által hibásan védett labda által érik el a mérkőzés egyetlen goalját.
    A BAK erre előre küldi a csatársorba Károlyt, de az eredményt ez sem változtatta meg. A mérkőzésen jól játszottak a MAC részéről Sipos és Oláh, a BAK-nál Károly és Grósz.

    Pesti Hírlap, 1911. március 7.