magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 0 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 18:01 (szerk.: 2021.07.10, 11:17)
    Törekvés-U. T. E. 2:0

    (Népszigeti pálya.) A mérkőzés eredményére külö­nösen U. T. E. helyezett nagy súlyt, mert ez volt utolsó alkalma ahhoz, hogy a bajnokságban elfoglalt rossz pozczióján javíthasson. Ehhez képest legjobb tudásával és teljes csapatával ment a küzdelembe, de győzelmet sze­reznie ezúttal sem sikerült, mert habár ellenfelének a nyugodtabb és észszerűbb játékmodorban rejlő fölényét lel­kesedésével képes is ellensúlyozni, a csapathoz ezúttal is társul szegődött a balszerencse, mely számos biztosnak látszó helyzetben hiusitotta meg U. T. E. támadásait.
    A Törekvés nyugo t, kiforrott és fegyelmezett játékával határozottan rászolgált a győzelemre, mig U. T. E.-nél döntő hátrányt okozott, hogy a nagy tűzzel indított játékban támadásaik eredménytelensége és a Törekvés ritkább támadásainak gyors sikere a csapatot idegessé, és izgatottá tette, majd heves és erőszakos já­tékra indította, a minek következtében minden terv­szerűség megbomlott.

    A győztes csapatban nagyszerűen védett Dürr, továbbá Szentey nyugodt védőjátéka és a csatársor szép összmunkája érdemel elismerést. U. T. E.-nél Mol­nár I. és Molnár III., továbbá Szabó és Kohn játszottak jól, az újból szereplő Molnár II. azonban erőszakos játé­kával nem jó szolgálatot tett csapatának.
    Törekvés kezd, de U. T. E. teljes erővel támad s szá­mos veszélyes helyzetből csak Dürr mentheti meg a Törek­vés hálóját. Törekvés támadósora is szép összjátékkal lép akczióba, úgy hogy változatossá fejlődik a játék, amelyben Törekvés a sikeresebb, a mennyiben egy kor-nerből a Kiss által fejelt labdát Ürögdi az U. T. E. kapu­jába tolja (a 32-ik perczben), majd alig öt perez múlva újra a résen lévő Ürögdi rúgja a Molnár I. által elvétett labdával Törekvés második goalját, a melyet Kazár hir­telen közbelépéssel még menthetett volna. A félidő végéig U, T. E. támad.

    Félidő 2 : 0.

    A játék második felében erős, váltakozó támadások folynak mindkét részről, miközben U. T. E. két veszélyes labdája a kapufáról pattan vissza. További eredményhez mégis egyik csapat sem jut, habár Törekvésnek még egykedvező alkalma volt a Vranák handse miatt megítélt tizenegyessel, a melyet azonban Volenszky a kapu mellé továbbított.

    Biró : Sugár István

    Az Újság, 1910. december 6.