magyarfutball.hu

Budapesti AK - MAC 2 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
attendance:
  1. Budapesti Hírlap: kisszámú közönség
  2. nela: 1.460

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 16:57
    Budapesti Atlétikai Klub—Magyar Atlétikai'Klub2:1 (félidő 2:1).

    Az amerikai úti versenypályán kisszámú közönség előtt lefolyt mérkőzésben többnyíre a B. A. K. uralta a helyzetet. A B.A.K. vezető goalját Károly lőtte tizenegyesből (31 p.), míg egy előbb Grosz II. állal rúgott büntetőrugást Sipos kornerre védte. Majd Salamon egyéni játékkal gyö­nyörű gólt lőtt (41 p,). A M. A. K. gólját a félidő végén Újhelyi rúgta Grosz II. hibájából. A második félidő nem hozott újabb eredményt. Biró Herczogh Edd (M. T. K.) volt.

    Budapesti Hírlap 1910 november 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 16:53
    B. A. K.-M. A. C. 2:1.


    (Amerikai-uti pálya.) A legerősebb küzdelem után sikerült csak a B. A. K.-nak az atléták meglepően jól játszó csapatát a legminimálisabb goalaránynyal le­győzni. A B. A. K.-ban ezúttal csak a fedezetsor volt kifogástalan, a hátvédek sokat hibáztak, mig a csatársor, nagyszerű összjátéka mellett sem tudott érvényesülni egyrészt a szélsők rossz beadásai, másrészt a belső csa­tárok kapu előtti lassúsága miatt. Egyénileg Károly és Szury nagyon jók voltak, mig a jobbszélső Cseh a csapat leggyöngébb embere volt.
    Az atléták csapatában szintén a halfsor játéka magaslott ki, ellenben a csatársor, a jobboldalt kivéve, nem elégített ki. A hátvédek elszántan védekeztek, a kapuban Sipos remekelt, a ki egy tizenegyest nagysze­rűen védett ki.
    Az első félidőben inkább a B. A. K. támad, a kapu előtt azonban a M. A. C. hátvédei és kapusa mindent mentenek. A lö-ik perezben a biró hands miatt tizen­egyest ítél, a melyet Sipos kornerre véd, A kék-sárgák rövid ideig tartó támadása után ismét a B. A. K. kerül fölénybe, Salamon lefutását az atléták védelme gáncs­csal akasztja meg s a megitélt tizenegyest Károly a vezető goallá értékesíti. A B. A. K. második goalját Salamon szép lövése hozza meg a 41-ik perczben. Közben Károly megsérül és rövid időre kiáll. Az utolsó perczekben a M. A. C. jut fölénybe és akkor éri el egyetlen goalját, kornerból kifolyólag, Újhelyi fejese révén. Félidő 2:1.
    A második félidőben unalmassá válik a játék. A küzdelem jórészt középen, unalmasan folyik tovább. Az utolsó félóra már félhomályban múlik el, a nélkül, hogy egyik vagy másik csapat a kapu veszedelmes közelébe jutna. Biró Herzog Ede.

    Az Újság 1910 november 1.