magyarfutball.hu

33 FC - Törekvés SE 1 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 22:25
    »33« F. C. — Törekvés 1:1.

    (Vörösvári-uti pálya.) A Törekvés csapata teljes elismerést érdemel a kivívott eldöntetlen eredményért, mert Csonka, Hauswald és Szentei nélkül vette fel a küz­delmet a teljes csapattal játszó »33«-asokkal. A »33« F. C. játéka az előzőekhez képest határozott visszaesést mutatott. A csatársorban hiányzott a fürgeség, a védelem pedig kissé bizonytalan volt. Egyedül Biró László és Zsák Károly játéka ütötte meg a mértéket. A Törekvés hiányos csapatának védelme kitünően állotta meg a helyét; különösen a fedezetsor érdemel dicséretet, a mely Takácscsal az élén könnyen szerelte le a »33«-asok lanyha támadásait.
    Az első félidőben eleinte a »33«-asok támadnak, majd a Törekvés kerül frontba, a csatársor gyenge shotjait azonban Zsák könnyen teszi ártalmatlanná. A félidő
    végéig nagyobbára a középen folyik a játék, s egyik fél sem vezet veszélyesebb támadást. Félidő 0: 0.
    A második félidő elején lelkesedés nélkül, rendszer­telenül dolgozik mind a két csapat, majd a »33«-asok élénkebben kezdenek támadni és Törekvés egyik fedeze­tének hibájából tizenegyeshez jutnak, a mit azonban Székány Géza a kapu fölé lő. A Törekvés rövid ideig fartő offenzívája után a csatársorba előrement Bosnyákovics révén a >33<-asok erős tempót diktálnak és a 35-ik perczben Székány Géza révén megszerzik gpaljukat. Azután visszaesnek, mig a Törekvés csatársora fedezetei­től támogatva fokozza az iramot és a 40-ik perezben a »33« F. C. védelmének hibájából Urögdi a kiegyenlítő goalt lövi. Bíró: Havas Lajos.

    Az Újság 1910 november 1.