magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 0 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.02, 18:24
    M. T. K.—Törekvés 2 : 0.

    (Margitszigeti pálya.) Váratlanul fölényes győzel­met aratott az M. T. K. komplett csapata a Törekvés fölött, mely győzelem azonban goalarányban korántsem fejezi ki a kék-fehérek nagy fölényét.
    M. T. K. főerőssége a kitűnő fedezetsor. A Bíró— Kürschner—Kertész III.-triász szinte áttörhetetlen s csatársorát úgy követi, mint azt magyar fedezetsortól alig láttuk. A belső csatárok közül különösen Kertész I. mutat nagy javulást. A védelem kitünően végezte dolgát, különöseu Nagy Feri dolgozott sokat, de Domonkostól is láttunk néhány gyönyörű védést.
    A Törekvés csapatában úgyszólván kizárólag Dürr nagyszerű védése érdemel említést, A csapatnak sehogy sem felelt meg az egyenlőtlen, göröngyös talajú, füves pálya. A csatársorban Nyilas, László, a régi Typographiából, majd később a győri Egyetértésből jól ismert Orsolyák és Boti mutattak jó egyéni játékot.
    A mérkőzés az M. T. K. fölényes játékával kezdő­dik, de goal csak az első félidő 30. perezében esik Kertész
    I. gyönyörű lövése révén.
    A második félidő is nagyon egyhangú és az M. T. K. állandó támadásaival telik el. A kék-fehérek második goalját Kertész II. rúgja a 35. perczben. A félidő köze­pén Nyilast kiállítja a bíró, Törekvés másik játékosa gedig kisebb sérülés miatt az utolsó perczekben áll ki. Bíró Havas Lajos

    Az Újság 1910 szeptember 20.