magyarfutball.hu

MTK - Nemzeti SC 6 : 0 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1911/1912
referee : Vámos Soma
attendance:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 21:39

    MTK — NSC 6 : 0.

    (Hungária-uti pálya.) Imponáló goalarányban győzte le az MTK jó formában levő csapata a Nemzetieket. A Testgyakorlók, a kikről majd minden alkalommal mint tipikusan goalképtelen csapatról kellett megemlé­keznünk, ezúttal bámulatos fölénynyel játszottak és magas szériesü győzelmüket főként a kapu előtti biztos fellépésüknek köszönhetik. A csatársor minden játékosa, de főként Lane középcsatár nagyszerű goalképességről tett bizonyságot.
    A Nemzetiek Hlavay II., Kovács és Lessingleitner helyén tartalékkal szerepeltek és balszerencséjükre még két legjobb játékosuk, Hlavay I. és Kanyaurek perczekkel a mérkőzés kezdete után lesántultak.
    A győztes csapatban Lane, Révész és Kertész II., az NSC-nél Tóth és Burrián játéka magaslott ki.
    Az első félidő 3-ik perezében lövi az MTK Lane révén az első goalt. Azután mintegy harmincz perczig állandó ostrom alatt áll a Nemzetiek hálója, de Burrián mindent ment. A 34-ik perezben Lane gyönyörűen he­lyezett lövéssel a második goalt rúgja. Három perczczel későbben Sebestyén leadásából Földes fejessel öngoalt vét, míg a 40-ik perozben Kertész II. az egész védelmet kicselezve, négyre szaporítja a goalok számát.
    Félidő 4: 0.
    A második félidőben is a Testgyakorlók a helyzet urai, de az NSC védelme Burriánnal az ólén, most már szerencsésebben dolgozik. A 15-ik perezben Reich elgán­csolja Kertész Il-őt és a megítélt szabadrúgásból Révész mesés goalt lő. A 29-ik perezben Szántó a hatodik s az utolsó goalt rúgja. A mérkőzés végéig az MTK támad.
    Biró ; Vámos Soma.

    Az Újság 1912 május 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.16, 22:56 (szerk.: 2021.06.17, 14:46)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Nemzeti Sport Club 8:0 Félidő 4:0
    bíró Vámos Soma volt.

    Az NSC nem tudta teljes csapatát kiállítani, hiányzott Kovács, Lassingleiter, Hlavay II. és Kanyaurek, igy nem csoda, ha a kitűnő kondícióban levő MTK csapat végig nagy fölényben van és tetszés szerint nagy goalaránynyal győz. A goalokat Lane, Kertész II és Szántó lőtték.

    Pesti Hírlap, 1912. május 21.