magyarfutball.hu

Budapesti TC - Terézvárosi TC 6 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 15:24
    Budapesti Torna Klub—Terézvárost TornaKlub övi (2:0.). Hungária sporttelep.

    \ Budapesti Torna Klub sikere váratlan volt, s igen kellemesen lepte meg a sportközönséget, mert ezzel lényegesen emelkedett a sansz, hogy a tradícióniális piros-fehér színek 'nem fognak lebukni a má­sodik osztályba vagy pedig nem lesz a kegyelem ke­nyérre utalva: A Terézvárosi Torna Klub. igen gyat­rán. könnyelműen s unottan játszott, mégis a B. T.K. nagyarányú győzelme tisztességes' munka, jó és lelkes játéknak a kiérdemelt gyümölcse. Nem is le­hetett ráismerni a máskor oly nagy vervvel dolgozó T.T. K.-ra. viszont a B. T. K. nem volt a megszokott blazirt, kedvtelen csapat, úgy látszik, végre észbe kaptak a játékosok s átérezték, hogy az ő kezükbe van letéve a B. T. K. futball osztályának a sorsa. Mint egy ember dolgozott a csapat, megkönnyitva munkáját a T. T. K. lanyha védekezése. Hegyi tel­jesen szabadon hagyta Mészárost, jóllehet a M. A. K. ellen éppen azzal tűnt ki, hogy Bodnár alig tu­dott megmoccanni mellette. Akkor azt mutatta be, hogy mit tud,' ha akar, most nyilván azt demon­strálta, hogy mi történik, ha ő nem akar játszani. Partnere, Németz folytonos fouljaivál csak az ellen­fél malmára hajtotta a vizet. Össze-vissza lökdölődzött és futkározott, nem egyszer komoly veszedelem­be sodorván a saját kapuját is. A B. T. K.-ban Szendrö és Ficere teljesítettek elsőrangút. A táma­dások lelke Mészáros volt, a kinek gyors lefutásai és pompás beadásai a hagy erővel labdára futó belső csatázok révén mindig veszedelmet jelentettek a- T. T. K. kapujára.
    Az első gólt Ficere fejeselte, a másodikat Potz lőtte Mészáros pompás beadásából, A T, 1\ K- Ginzery hibájából a második félidő 5-dik percében crte el. A B. T. K. ezután nagy felsőbbsége került és gyors egymásutánban három gólt szerzett. A 20-dik percben Potz, a 35-dik percben Mészáros, a 38-dik percben Takács ötre szaporította a gólokat. A hato­dik gólhoz Rösner juttatta az ellenfelét. Bíró: Sár Izidor volt.

    Budapesti Hírlap 1912 május 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 15:03
    BTC—TTC 6:1.

    (Hungária-uti pálya.) A Torna-Club végre hírnevé­hez méltó eredményt ért el, a mit főleg óriási lelkesedé­sének és érthető nagy győzelmi ambicziójának köszönhet. A csapat minden embere — tudatában a match fontos­ságának — kiválóan játszott, ellentétben a Terézváro­siakkal, a kiket ritkán láttunk olyan unottan végig­játszani mérkőzést. A match eredménye a BTC-ra rend­kívül nagyjelentőségű, mert most már kilencz pontja van s igy csak két ponttal van a III. kér. TVE mögött.
    A piros-fehérek az első félidőbon Ficzere és Bócz révén két goalt érnek el, s ez a félidő eredménye is.
    Szünet után az ötödik perczben a TTC is rúg egy goalt, sőt alkalma volna a kiegyenlítésre is, azonban hirtelen visszaesik és a Torna-Club könnyűszerrel rúgja goaljait Biró : Schaar Izidor.

    Az Újság 1912 május 7.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.17, 23:04 (szerk.: 2021.06.18, 09:11)
    BTC - TTC: 6 : 1 (2 : 0)

    A Hungária-uti pályán Schaár Izidor bíráskodá­sa mellett circa 1500 néző előtt folyt le az igen érde­kes mérkőzés. A BTC. végig nagy fölényben volt.

    Pesti Hírlap, 1912. május 7.