magyarfutball.hu

Nemzeti SC - 33 FC 1 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.18, 12:23
    Nemzeti Sport Club — „33" Football Club: 1 : 0.
    A „33" asok Mandllal, a NSC pedig Feldmann és Buriánnal megerősödve, viszont azonban Rometh és Ko­vács nélkül állottak fel a küzdelemre. A mérkőzés egyike volt .a legkülönösebbeknek, melyeket valaha játszottak és legfelebb a MTK—III. ker. mérkőzés volna részben hoz­zá hasonlítható. A „33“-ások mindkét félidőben állan­dóan a NSC kapuja előtt játszanak, hátvédjeik a félvona­lon állanak, Zsák a 'kapuban a fűre leheveredve szemléli a mérkőzés folyását — és mindezek dacára képtelenek legalább egy goalt lőni, hogy a mérkőzést eldöntetlenné tejyék. A NSC félidőnkint egy egyszer kerül a „33“ ka­pus elé és az egyik támadást goal jutalmazza.
    A „33“-asok mezőnyjátéka a legszebb volt, amit eddig a szezonban produkáltak. A csatárok egymást meg­értve, ügyes kombinációkkal jutottak el a kapuig, a fe­dezetek kitünően támogatták úgy a támadást, mint a vé­delmet. Ezen szép mezőnyjátékkal kellemetlen ellentét­ben volt azonban a kapu előtti hihetetlenül tehetetlen és erélytelen játékuk. Öt-hat oly helyzet volt, hogy csaknem lehetetlennek látszott a goal elhibázása, de a 33-a sok ide­gessége ós kapkodása, amelyhez igaz, hogy ritkán látott balszerencse is járult, mindezt lehetővé tette.
    A *NSC csak a védelemben nyújtott régi formájára emlékeztetőt. Igaz, hogy itt azután Buriánnal és Feidmannal az élen nagyszerűt produkáltak. Csatársoruk akcióképességét mintha teljesen elvesztette volna.
    Kitűnő íormát mutatott Hlavay, a válogatott jelölt, ki játékával csak újabb híveket szerezhetett. Weisz Fri­gyes, a másik jelölt, nem tudta rendes formáját kiját­szani, amire nézve a neki első ízben teljesen szokatlan füves pálya szolgál magyarázatul.
    A mérkőzés egyébként nagyon egyhangú volt; a „33"-asok alig nehány pillanatra megszakadó óriási fö­lénye, minden változatosságtól megfosztotta. A mérkőzés egyetlen goalját a hirtelen lerohanó Hlavay II. lőtte, Bosnyákovies hibájából. Kellemetlen feltűnést keltett Tóthnak a második félidőben produkált durva játéka, amivel két ellenfelet sikerült harcképtelenné tennie. Feldmann inránduláet szenvedvén, a második félidő legnagyobb ré­szében nem játszott. Erélytelen biró volt Wellisch.

    Pesti Hírlap 1912 április 23.