magyarfutball.hu

III. kerületi TVE - Törekvés SE 1 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.25, 16:24
    Törekués Sport Egyesület—III. kerületi Torna és Vivó Egyesület 2:1 (1:0). — Határ-utca...

    — A Törekvésnek sikerült megakasztani az eddigi mér­kőzésein veretlen III. kér. T. V. E.-et győzelmes út­jában. Győzelmét a Törekvés a csatázósor higgadt és ellenfelénél sokkal fejlettebb passzjátékának köszönhtei, a mellyel a III. kerületiek feltűnő bizonytalan­sággal játszó védelmét előbb alaposan kifárasztotta, majd ellentállóképességét teljesen megtörte. A győz­tes csapat védelme már nem árult el annyi nyugodt­ságot, mint a csatázósor; sőt a második félidőben a III. kerületi T. V. E. élénk támadásainak leszerelé­sénél a védőjátékosokat izgatottságuk több Ízben szabálytalanságra is ragadta, a minek a kölcsönös foultok egész sora lett az eredménye. A III kerü­letiek játéka csalódást kellett. Különösen feltűnő volt a hátvédők gyönge szereplése. A második gól egyenesen Oderszky hibájából eredt. A halfsor meg­állta a helyét, mig a csatázósor, a mely a múlt hé­ten gólképesnek mutatkozott, elfogultan, kapkodva dolgozott. A győztes csapatban Kovács és Bőti, a III. ker. T. V. E. csapatában Nagyheqyi játéka ér­demel említést. A Törekvés első gólját az első fél­idő végén több kedvező helyzet elszalasztása után Nyilas lőtte. A második gólt a második félidő 25-ik percében a tétovázó Oderszky mellett kiszökő Ko­vács juttatta a III. ker. T. V. E. kapujába. A III. kerületiek gólját Takács foultja miatt megítélt sza­badrúgásból Gutmann lőtte. Biró Turi Jenő volt.

    Budapesti Hírlap 1912 április 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.24, 18:53
    Törekvés—III. TVE 2 : 1 (1 : 0) Határ-u. p. 1500 néző Biró: Túri.

    A mérkőzést a jobb és lelkesebben játszó csapat nyerte meg. Pedig az első félidőben úgy lát- szott, hogy a III. kerület ismét győzelmet arat, midőn azonban fél órai fölénye dacára a Törekvés rúgta az első gólt, a csapat kedvét vesztve teljesen összeroppant.
    Második félidőben újra a Törekvés jut először gólhoz és állandóan támad, mig a III. kérőiét 10 perhcel a befejezés előtt éri el egyetlen gólját..

    Sportvilág 1912 április 1
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.18, 15:50
    Törekvés SE — III. ker. TVE: 2 : 1. Cl ; 0).
    (Határ-utca.) Hatalmas közönség nézte végig a két csapat-bajnoki küzdelmét, mely ha nem is végződött a honi csapat győzelmével, az eredmény mindenesetre olyan, amely igazolja a III. kerületiek tavaszi szép sike­reit. A Törekvés csak a II. félidőben játszott eddigi for­májához méltóan, amikor teljesen beszorította ellenfelét. •
    Első félidőben a 111. kerületiek hatalmas tempót diktálnak és mintegy 30 percig vehemensen támadnak,úgy, hogy a Törekvés kapusa állandóan munkában van.Törekvés azonban egy lefutásból gólt ért el, ami nagyon elkedvetleníti az óbudaiakat, midőn pedig a másodi kfélidő elején kettőre szaporodik a Törekvés góljainakszáma, teljesen feladják a küzdelmet. Egyetlen góljukat a 35. percben rúgják a vivók. Biró: Túri Jenő.

    Pesti Hírlap 1912 április 2.