magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Törekvés SE 0 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 18:26
    Törekvés—NSC 2:0.

    ( Üllői-uti pálya.) A két Hlavay, Burián és Rometh nélkül játszó Nemzeti Sport Club nem volt képes, az első félidőben szépen játszó Törekvés Sport Egyletnek ellentállni. A Törekvésnél Hausvald játszott ezúttal középfedezetet, Ging előrerukkolt csatárnak és ez a változás a csa­patnak nagy előnyére szolgált. A mérkőzés az első félidőelejét kivéve, unalmas és rendszertelen volt.
    A Törekvésnél Takács és Nyilas, az NSC-nél Feldmann és Tóth játéka tűnt ki, mig az ismét beállt Kanyaurek nem birta Hlavay I.-et pótolni.
    Az első félidő elején a NSC van frontban, és mégis Szakovics hibájából Nyilas rúgja az első goalt (19 p.).Az NSC továbbra is támad, de Székely elgáncsolásáért megítélt tizenegyest Kovács a goal mellé lövi (24 p.).A Törekvés következő támadása sikerrel jár, a mennyiben Nyilas éles lövését Tanyai nem tudta védeni (39 p.).Félidő 2: 0.
    A második félidőben a Törekvés a győzelem biztos reményében nem forszírozza a tempót és az NSC sem mutatott nagy igyekezetét a kiegyenlítésre és igy a játék egyhangú lett. A 20-ik perezben Tóth egy magas labdátakart fejelni, de Béky oly szerencsétlenül emelte fel alábát, hogy Tóthot erősen tarkón rúgta. Tóth tizenöt perczig pihenni volt kénytelen, de azután újra beállta mérkőzés végén azonban eszméletét elvesztette. A Tóthot ért rúgásért a biró tizenegyest ítélt, de Kovács újból a goal mellé lövi. Kovács erre, nem tudjuk, mi okból, el­hagyta a pályát, de később meggondolva a dolgot vissza­jött. A Törekvés egyébként állandóan fölényben volt és Dürr csak egyszer kapott az egész félidőben labdát. Korneraránv 6: 0. Biró : Újvári Ödön.

    Az Újság 1912 március 26.