magyarfutball.hu

III. kerületi TVE - MTK 1 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.24, 21:34
    III. ker. Torna- és Vivó-Egylet— MTK 1:0.
    (Millenáris pálya.) Nem sokáig örülhetett az MTK az FTC fölött aratott diadalának. A kék-fehérek veresé­güket semmivel sem menthetik, hacsak azzal nem, hogy ezúttal ismét goaliszonyban szenvedtek. Mert olyan kon­zekvensen és csökönyösen a goal mellé, fölé és tudja Isten merrefelé, csak a goalba nem irányítani, labdát,arra csak az MTK képes.
    A III. TVE-nél mindenekelőtt a védelem (Oderszky,Suhrajdy és Hegyi) produkált elsőrangút. Hihetetlen ön­feláldozással védekeztek, és főleg a második félidőben,a mikor teljesen visszaszorultak, bámulatos szívóssággal dolgoztak. A csatársorban Guttmann jobbösszekütő és Hőnick II. voltak a legjobbak. Az egész csapat különben lelkesen és végig tűzzel játszott.
    A Testgyakorlók (Domonkost és Csüdört kivéve)egyik játékosa sem állott hivatása magaslatán. Unottan,fáradtan, lélek nélkül játszottak, és csak a második félidő végén, a mikor már a mérkőzés elveszett, dolgoztak elfogadhatóan.
    A mérkőzést a IIl. kerületiek támadása vezeti be,a kik már a 7-ik perezben kornerrel veszélyeztetnek. A 10-ik perezben Guttmann lerohan, és miután beadását Csüdör elhibázza, Hőnich II. védhetetlen goalt lő. A goal után mintegy husz perczig még a III. TVE van front­ban, sőt • Domonkosnak is három ízben kell mentenie.Az MTK-át Szántó lefutása hozza frontba, de beadását Lane elhibázza; szintúgy Sebestyén beadását is. Kertész II. közvetlen közelről goalt hibáz (37. p.). Kertész II.a 3S-ik perczben ismét kedvező helyzetben van, de Oderszky korner árán ment.
    Féiidő 1:0.
    Szünet után az MTK döntő fölénybe jut. Az 6-ik perczben a bíró Szekulát, a III. TVE balszéllsőjét durva játék miatt kiállítja. Az MTK tiz embere erre mind csatárnak megy, de a tíz emberrel védekező III. TVE ellen nem képes boldogulni. Sebestyén két támadása kornert eredményez. A III. kerületiek minden lehetőt elkövettek, bogy a kiegyenlítést megakadályozzák, a mi sikerrel is járt. Lane, Kertész II. és Kertész I. pedig sorra hibázzák a legkedvezőbb helyzeteket is. Szántólövését Suhajdy kornerre menti (38. p,). A 40-ik perczben Révészt állítja ki a bíró durva játék miatt. A mérkőzés utolsó perczében még egyszer nyílik alkalma az MTK-nak a kiegyenlítésre, de Kertész I. hibáz, Bíró: Ujváry.

    Az Újság 1912 március 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.24, 21:14
    III. kér. i VE - MTK 1 : 0 (1 : 0) Mil­lenáris p. 1500 néző. Biró : Ujváry.

    Ha másutt nem, a footballban mindig történnek csodák. Lám a Franzstadt verő MTK-át legyőzte a bajnokság utolsó helyezettje s a vereség enyhítésére alig találnak mentséget, mert MTK bár végig nagy fölényben volt, játé­kában csak ritkán láttuk felcsillani azt a nagy technikai tudást, amely a FTC ellen győzelemre segítette. Szemmel láthatólag ide­gessé tette a kék-fehéreket az ellenfél által az első percekben elért gól s az ellenfél közönségének fölötte zajos viselkedése; a második félidőben pedig az óbudai csapat minden elképzelhetöt megtett a kiegyenlítés megakadályozására, a labdakat touchra rúgták, a kapu előtt pedig annyira összetömörültek, hogy a MTK csatarai úgyszólván lövést nem tudtak a kapura küldeni. A győztes gólt Nagyhegyi joobösszekötő lőtte.

    Sportvilág 1912 március 11.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.24, 21:10
    III. ker. Torna- és Vivó Egyesület—Magyar Testgyakorlók Köre 1:0 (1:0).

    A millenáris versenypályán 1200 főnyi közönség volt tanúja a kolosszális meglepetésnek. A M. T. K. könnyedén vette a dolgot, hagyott magának tempót diktálni a III. kerületeiktől s a mikor ezek a 10-dik percben Hönich II. révén gólhoz jutottak, hiába igyekezett az iram gyorsításá­val, hosszú labda-adogatással, sőt még az erő latbavctésévcl is. A III. ker. rossz néven nem is vehető módon mindent elkövetett, hogy megakadályozza a kiegyenlítést. Rugdalózott, foutolt, kivágta a labdát az outvonalon, de mentől messzebbre, végül is sike­rült célját elérni. A szerzett gólt az ellenfél nem tudta egalizálni s öve lett a legszenzációsabb győzelmek egyike. A küzdelem nem volt sem nívós, sem érdekes s bizony a közönségnek nem nagy öröme tellett benne. Volt két csúnya jelenet is. Az egyiket a III. ker. balszélsője, Szekula, a másikat Révész produkálta afö­lötti haragjában, hogy csúnyán végig szántott a lá­bán egyik ellenfelének a cipője. Mind a kettő kiállí­tással lakolt. A M. T. K. általában jóval formáján aluli játékot produkált. Csak Csüdör dolgozóit elfo­gadhatóan. A III. kerületiek között Oderszky, Suhbajdi és Gutman játékát illeti dicséret. Bíró: Újvári Ödön volt.


    Bugapesti Hírlap 1912 március 12.