magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - MAC 1 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.26, 12:31
    BAK—MAC 1 : 0 (1 : 0) Üllői-uti p. Biró : Schuberth.

    A csapatok majdnem tel­jesen hasonló dreszben állanak fel, amit nem szabadott volna megengedni és ez által sok off-side és egyéb tévedés elkerülhető lett volna.
    Az első f lidőben a MAC van jobbára fölényben támadásait azonban nem koronáza positiv siker, mert szélső csatárai arány­lag gyöngén játszanak. A félidő közepe tá­ján egy erős off-sideből keletkezett táma­dásból kifolyólag Cseh beadását Klement védhetlen a kapu sarkába juttatja.
    Helycsere után eleinte a BAK támad és egy off-side goalt is rúg, amit a biró nem adott meg. Majd a MAC kerül jó fél­óráig fölénybe, hiába való azonban Bodnár nagyszerű játéka a BAK kiváló fedezet sora mindent ment. A végén ismét a MAC tér­felében folyik a játék, de uiabb eredmény nincs.

    Sportvilág 1912 március 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.24, 22:09
    BAK — MAC 1 : 0.
    (Üllői-uti pálya.) A BAK-hak szinte kabalája,bogy a sárga-kékektől vereséget szenved, sőt épen a Magyar Athlétikai Club legénysége volt az, a mely egy­koron a legsúlyosabb csapást (16:1) mérte a BAK csa­patára, A Budapesti Csepeli AK érthető ambiczióval készült tehát a találkozásra, hogy revánsot vegyen a MAC-on. A reváns ezúttal sikerült'is, és a BAK teljesen reálisan jól megérdemelt győzelemhez jutott.
    A kék-fekoték csapata határozottabban és egysége­sebben játszik, mint ellenfele. A mi elsősorban és fel­tűnőbben megkülönbözteti a kék-feketék legénységéta MAC-étól, az abban nyilvánul meg, bogy mig a BAK-nak az egész csapata körülbelül egy klasszis-nívón mozog,addig a MAC-nak egy-két kimagasló klasszisa játékosa van, viszont azonban a csapat zöme nem üti meg az első-osztályú színvonalat. Ez karakterizáita azután az egész játék menetét. Á BAK főleg a szélsői révén nagyon szép támadásokat vezetett, a melyek többnyire a belső csatárok által ügyes folytatásra találtak. Ezzel szemben a Bodnár által vezetett briliáns és óriási vehemencziával keresztülvitt akcziókat baloldali csatártársai sorra elrontották.
    A győztes csapatban Károly nagystílű fej játéka,fáradhatatlan labdaszedese és passzai általános elismerést vívtak ki; a népszerű középfedezet már csaknem teljesen elérte régi nagy formáját. A védelem, György kapuvédet kivéve, gyengén működött és a szélső fedezetek is csak a lekapcsolásbau jeleskedtek.
    A csatársor legjobb emberei Gallos és Kézsmárszky voltak : előbbi gyors lefutásaival, utóbbi nagy technikájával tűnt ki.
    A MAC-ban Bodnár óriási verve-vel kiváló és még a legjobb reprezentatívektől is ritkán látható fényes játékot produkált. Legszebb dicsérete, hogy az — egyet­len Feketeházy-t kivéve — abszolút gyenge partnerei által magára hagyatva is veszélyessé tudott válni. Feketeházy nagyszerű futásával vált hasznára csapatának, a többi csatárokat azonban sürgősen ki kell cserélni. A fedezetsorban a »másik« kassai játékos, Tóth játszott nagy lel­kesedéssel és eredményesen. A hátvédek közepesek, Ujságh kapuvéd azonban folyton fejlődik.
    A BAK győztes goalját az első félidő 17-ik perczében érte el egy kavarodásból Klement révén.
    A második félidőben, a BAK.még egy goalt rúg,a melyet azonban' Gállos off-side indulása miatt Schubert M. Ferencz bíró nem ítél meg. Ezt a kitűnő birót'csapataink többször foglalkoztathatnák.

    Az Újság 1912 március 12.