magyarfutball.hu

33 FC - III. kerületi TVE 3 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.16, 16:44
    „33“ Football Club — III. kér. Torna és Vivó Egylet: 3 : 0.
    Nagyobb közönséget és érdeklődés érdemelt volnaaz a mindvégig izgalmas és szép küzdelem, amelyet e két, a kiesés veszélyével küzdő csapat folytatott a Hungária-uti sporttelepen körülbelül 1000 néző előtt. A mérkőzésnek tényleg az adta meg legnagyobb érdekessé­gét, hogy az utolsó hely izgató kérdését volt hivatva egy fontos, szinte döntő lépéssel előbbre vinni. Ezen mérkő­zésig a BTC.,a 33“ FC. és III. TVE. helyzete csaknem egyformán súlyos volt. A „33“ FC. és III. kér. TVE. 4 pont előnyét ellensúlyozta az a körülmény, bogy a BTC.' van még hátra a legtöbb mérkőzése, köztük olya­nok, amelyeknél mostani jó formája alapján alapos ki­látása lehet pontokat szerezni. A szerdai mérkőzés utána „33“ FC. helye az I. osztályban meglehetősen, — hanem is feltétlen biztonsággal — biztosítottnak tekinthe­tő s igy az utolső hely küzdelmét most már a BTC. és a TTL ker. fogják tovább folytatni, amelyben - a fenn kifejtett körülményeknél fogva - körülbelül egyforma esélyeik vannak. A mérkőzés egyébként úgy az eredményt, mint ajáték lefolyását tekintve, meglepetésszerűen végződött.Nem igen volt valószínű, hogy a „33“-asok utóbbi idő.ben elég jól, de rendkívül goalképtelenüi játszó csapatafenti imponáló goalaránynyal tudja legyőzni a vívókat,kik az egész szezonban, egyetlen vereséget szenvedtek alegkisebb goalaránynyal. A mérkőzés folyamán egyéb­ként a ,,’33“-asok jobbaknak bizonyultak ellenfelüknél.Technikai fölényük, rendszeresebb és higgadtabb passz-játékuk a támadásban jóval nagyobb liszt biztosítottrészükre. Védelmük és fedezetsoruk egy klasszissal múl­ta felül az ellenfelükét, csatársoruk lanyhább játékát pedig észszerű kombinációkkal pótolni tudták és a ked­vező helyzetek ügyes kihasználása pozitív eredményhez juttatta őket.. Legjobb emberük volt Mandl oenterhalf, ki egy csapásra méltán sorakozik legjobb halfaink köz­zé. Kitűnő volt még Vanicsek I., Bosnyákovics és Weisz.A vívóknál a csatársor volt a legjobb, de a méltán hi­res Hönich—Guttman jobboldalt Vanicsek biztosan fog­ta. A „33“-ásoknál Csárdás jobbszélső helyén tartalék játszott.
    Az első félidőben a kisebb pályához szokott III.kerületiek nem tudnak kibontakozni és az egész félidő­ben a „33“-asok vannak fölényben. Az első goal Mandl egy 35 méteres remek szabadrúgásából esik. Félidő 1 : 0.
    A második félidőben rövid „33“ támadás után avivók óriási iramot diktálva negyed óráig teljesen be­szorítják ellenfelüket és a kiegyenlítés biztosnak lát­szik, de az önfeláldozó „33“ védelem sikeresen ellentáll.A vivók erre áldozatul esnek az általuk diktált iram­nak és a nyugodt passzjátékkal felnyomuló „33“ lesz ezentúl a helyzet ura, Horváth és Weisz Fr. két szépen lőtt goallal biztosítják a győzelmet, mire a mérkőzés el­lanyhul. Bíró volt Schaar.

    Pesti Hírlap 1912 május 3.