magyarfutball.hu

33 FC - Nemzeti SC 0 : 3 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 16:38 (szerk.: 2021.06.30, 17:17)
    N. ‎S. C.— ‎»33«-as F. C. 3 : 0.


    (Vörösvári-uti pálya.) Az Óbudai Torna-Egylet tribünje zsúfolásig megtelt közönséggel. ‎egy ‎lelkes budaiak hangos szóval biztatták kedvencüket ‎»33«-asokat, azonban ‎egy ‎technikai fölény, a ‎mely ‎a ‎Nemzetieket a ‎győ­zelemhez segítette, mindjárt ‎a ‎játék kezdetén sejtetni engedte, hogy a ‎fürge ‎N. ‎S. C. szaporítani fogja győzelmei számát.
    Az első negyedórában hullámzó mezőnyjáték folyik, mintha az ellenfelek egymás gyengéit ‎iparkodok ‎kipuhatolni. Hlavay ‎I. ‎hosszú — ‎egy ‎csatárokhoz juttatott — átadása adta meg az impulzust az első vehemens támadáshoz. Tóth a ‎labdát Hlavay II.-höz passzolja, ‎a ‎‎melyik ‎lefutja ‎a ‎»33«-asok védelmét, czenterez és a ‎25. perczben Székely védhetetlen ‎goalt rug.
    A ‎‎goal ‎után ‎a ‎»33«-asok erősen belefekszenek a ‎játékba s perczekig bombázzák ‎a ‎Nemzetiek kapuját, Burrián azonban mindent fénye­‎sen ‎ment. Félidő 1: 0 az N. ‎S. C. javára.
    ‎A ‎második félidő kezdetén ‎a ‎Nemzetiek támadást támadásra vezetnek. a ‎kitűnő »33«-as védelem erősen kitett magáért, azonban nem akadályozhatta meg a ‎Nem­zetiek további eredményeit. ‎a ‎‎14-ik ‎perczben az ‎N. ‎S. C. szabadrúgáshoz jut; Kovács erősen lőtt labdáját Zsák védi ugyan, a ‎labda kipattan kezéből, mire Tóth a ‎hálóba juttatja.a ‎»33«-asok nem csüggednek, lelkes támadásai­‎kat ‎azonban ‎a ‎Nemzetiek védelme biztosan leszereli. Már-már ‎a ‎vége felé közeledik a ‎játék, a ‎mikor Hlavay I ‎Tóth és Székely összjátékából kifolyólag, ‎a ‎‎44-én ‎perezben védhetetlen lövéssel háromra szaporítja az ‎N. ‎S. C. ‎gólt.‎
    ‎a ‎mérkőzés mindvégig ‎igazságos ‎kombinácziókkal teli és izgalmas volt. ‎egy ‎‎Nemzeti 1. ‎kitűnt a ‎fáradhatatlan Tóth, Hlavay ‎I. ‎Feldmann, Kanyaurek és az uj fiatal hátvéd : Grabovits. ‎a ‎‎»33«-as ‎különösen: Horváth, Biró és Zsák játéka érdemel elismerést. a ‎mérkőzést Langfelder Ferencz jól vezette.

    Az Újság 1911 november 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 12:43
    Nemzeti Sport Klub—33-as Futball Klub 3:0(1:0).

    Vőrösvári-ut. A Nemzeti Sport Klub. a mely­nek fődözetsorábau Kanyaurek is szerepelt, aránylag könnyen győzött a Mandl helyén tartalékkal játszó 33-asok ellen, a kiknél a mult héten, a F. T. K. mér­kőzésen mutatott lelkes játéknak nyomát sem láttuk. A födözetsor gyönge szereplése és a csatázósor legagilisabb játékosainak formahanyatlása teljesen megbénitotta a szebb eredmények elérésére hivatott csapatot. Ezzel szemben a N. S. K. úgy lát­szik. most van formája tetőpontján. Támadásai ener­giája. a csatázók nagyszerű lövőképessége és gyor­sasága éppen úgy biztosította a csapat játékának eredményességét mint a védőjátékosok határozott leszerelései és hosszú rúgásai. Az egyöntetűen mű­ködő. lelkesen dolgozó csapatból pompás teknikájával kiemelkedett Feldmann és Hlavay I-. a kik rep­rezentatív formát mutattak. A mérkőzés lassú iram­ban kezdődött és a ké! csapat váltakozva, de vesze­delem nélkül támadott. Majd a N. S. K. fokozta az iramot és a 24-ik percben Hlavay 11. beadásából Székely a első gólt lőtte. A második félidő­ben a heves tempóban, gyors összejátszással működő N. S. K határozott felsőbbségbe ke­rült a kiszökésekkel, egyéni akciókkal dolgozó 33-asok fölött. A támadások a félidő közfepén meghozták a N. S. K.-nak az eredményt, a mennyi­ben Kovács éles szabadrúgását Zsák kiejtette a kezé­ből és a résen levő Tóth belőtte a második gólt. A harmadik gól Hlavay érdeme, a ki Tóth-tal szép össze­játszás után a kapu elé vitte a labdát és közvetetlen közelről a gólba rúgta. Biró: Langfelder Ferenc volt.

    Budapesti Hírlap 1911 november 28.