magyarfutball.hu

MAC - Budapesti-Csepeli AK 3 : 1 12:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 17:10
    M. A. C. — B. A. K. 3:1.
    (Üllői-úti pálya.) Ä kora déli órákban kezdődő mérkőzésre igen sokan abban a tévhitben mentek ki, hogy a kék-feketék revansot vesznek a múlt heti vere­ségükért. A match első perczeiben úgy is látszott, mintha a sárga-kékek súlyos vereséget szenvednének, de, az ellen­fél sűrű támadásai nem hoztak eredményt, ellentétben a M. A. C.-éival, a melynek támadásai mindig veszélyesek voltak.
    Az atléták múlt vasárnapi összeállításukban szere­peltek és ismét biztosan verték a mindinkább hanyatló B. A. K.-ot. Sipos a kapuban kitünően védett. A két hátvéd és a jól működő fedezetsor nemcsak a védelemből, hanem a támadásból is kivette a maga részét. Különösen Fodor vált ki, a ki úgy a labdaszedésben, mint az oszto­gatásban elsőrangút produkált. A csatársor lelke, a briliáns formában lévő Bodnár, a ki jeles partnerével, Feketeházy II.-vel a veszélyesebbnél-veszélyesebb támadások egész sorát vezette. A balszárny sokkal gyengébb. Ónody. a szélen nem olyan jó, mint az összekötőben volt; nem fut elég gyorsan a labdákra és igv sok szép szöktetés maradt kiaknázatlanul. Krempels játéka a mezőnyben kitűnő, a kapu előtt azonban értéktelen.
    A kék-feketék csapatára alig lehetett ráismerni. György a kapuban ugyan jobban védett, mint a múlt héten, a két hátvéd azonban nem üti meg az elsőosztályu játékosok színvonalát. A fedezetsorban egyedül Károly játszott elfogadhatóan, habár egykori nagy tudása csak néha-néha csillant fel. A két szélsőfedezet abszolút for­mán kívül lehet, miután már láttunk tőlük sokkal jobb játékot. A csatársorban csupán a két szélső volt jó. Ku­cserának a csatársorba való előrehozatala nem javított annyit a támadáson, mint a mennyit rontott a védelmen. Salamon és Kézsmárky a mezőnyben elég szépen játszot­tak, de a kapu előtti határozatlanságuk miatt eredményt elérni nem tudtak. Szury — a kiről úgy tudjuk, hogy már nem is tagja a B. A. K.-nak — ezúttal már nem ját­szott a kék-feketék csapatában, úgy hogy a csapat a következő összeállításban szerepelt: György — Ligeti, Knerczer -— Fürst, Károly, Waldner — Cseh, Kucsera, Kézsmárky, Salamon, Gállos.
    Az első félidőben a B. A. K. a többet támadó fél, de a jól működő M. A. C.-védelem mindent ment. Las­sanként a sárga-kékek kiszabadulnak és Feketeházy révén a 18-ik perezben goalt érnek el, majd hét perczczel később Bodnár éles lövéssel, a második goalt szerzi meg. A kék-feketék ritkábban támadnak, ügyes összjátékuk azonban Sípos nagyszerű védése miatt, nem jár ered- ménynyel.
    Félidő 2:0.
    A második félidő elején még mindig a M. A. C.-ot látjuk frontban. Majd a B. A. K. is összeszedi magát, erőteljes támadásokat intéz a kék-sárgák kapuja ellen és a nyolezadik perezben Kézsmárky szépen helyezett, véd­hetetlen goalt rúg. Nem sokkal ezután Feketeházy lefut, a büntetőterületen belül elgáncsolják s a megítélt tizen­egyest Bodnár a harmadik goallá értékesíti. A M. A. C. újabb eredménye lehangolja ellenfelét, úgy hogy a mér­kőzés hátralévő részében is inkább a kék-sárgákat látjuk frontban. Schubert M. Ferencz igen jól töltötte be a bírói tisztet.

    Az Újság 1911 november 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 12:29
    Magyar Athletikal Cink — Bndapesti-cssepeli Athletikai Klub: 3 : 1. (2 : 0).
    A formáját immár teljesen kijátszani tudó MAC csapot a megerősített BAK-ot erős küzdelem után, de biztosan verte meg a fenti goalaránynyal.
    Kezdés után rövid ideig a BAK támad, de minden pozitív eredmény nélkül. A lassan lendületbe jövő athléta csapat Feketeházynak egy ügyes lerohanásáva! a vezető goalt szerzi meg, amelyet váltpzatos játék után Bodnár egy sikerült kiugrás révén a másodikkal told meg.
    Helycsere után a hátszéllel játszó BAK veszélye­sen támad és rendkívül gyors szélső révén igen veszélyes helyzeteket teremt a MAC goal előtt, amelyeket a MAC védelem néha nehezen, de mindig tisztáz. Körülbelül ne­gyedórái játék után Késmárky egy kapu előtti kavaro­dásból a BAK egyetlen goalját lövi. Alig pár perccel e goal után Feketeházyt, szabadon a kapu feló futva, a tizenhatoson belül elfaultolják és a megítélt 11-est Bod­nár a kapuba lövi. E goalon kívül a MAC még egy goait lő, amelyet azonban a bíró nem érvényesít. A BAK tá­madásai közben végződik a mérkőzés Biró: Schubert

    Pesti Hírlap 1911 november 28.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 12:22
    Magyar Atlétikai Klub—Budapest-csepeli Atlé­tikai Klub 3:1 (2:0).

    — Üllői-uti verseny-pálya. — Az atléták határozott felsőbbségben játszva, könnyű győzelmet arattak a mind­jobban hanyatló B. A. K.-on. A M. A. K. csapa­tának lelke Bodnár, aki nagyszerű formában van, a B. A. K.-ban pedig Károly reprezentálja az igazi klasszist. A M. A. K. állandó támadás után az első félidőben Feketeházy II. és Bodnár révén két gólt szerzett. A B. A. K. egyetlen gólját Késmárkit csi­nálta a második félidő 8-dik percében, a melyet a M. A. K harmadik gólja követett. Ezt Bodnár lőtte a Feketeházy elfoulolása miatt megítélt 11-ésből.

    Budapesti Hírlap 1911 november 28.