magyarfutball.hu

Törekvés SE - Nemzeti SC 1 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.27, 19:03
    Törekvés—N.S.C. 1:1.

    (Millenáris pálya.) A pálya nagy része vízzel borí­tott, de azért mégis megtartják a bajnoki mérkőzést.Mindkét csapat néhány uj játékossal próbálkozik, azonban csak félsikerrel. A Nemzetieknél Krappán hiányzik, a ki helyett Rometh játszik elég gyengén középcsatárt, mig a széleken Feuerstein és Székely játszanak. Mindkettő talentumos, biztató kvalitású játékos és különösen a görbe lábú jobbszélső Feuersteintól várunk szép fejlődést.A fedezetsorban Hlavay játéka emelkedik ki, annál keve­sebbet predukálnak a szélső fedezetek, mig a hátvédsorban a játékjogát csak az imént visszanyert Stick mutatott nagystílű védőjátékot.
    A Törekvés csapatában újra játszott Nyilas, de bizony egyelőre még korántsem nyerte vissza régi, kitűnő formáját és Wolenszky sem volt a szokott jó. Ellentétben a N. S.C.-vel, itt a védelem jobb volt a támadásnál.
    Az első félidőben a Törekvés, a másodikban a N. S. C.volt a jobbik s a többet támadó fél s ennek megfelelően a munkáscsapat az első, negyvenöt perczben értő el —Wolenszky révén — egyetlen goalját, a Nemzetiek pedig szünet után szerezték meg a pontosan irányított sarok­rúgás után jól helyezkedő Hlavay szép lövéséből a kiegyenlítést. Rögtön a kiegyenlítő goal után a N. S. C. jobbszélsője remek támadást vezet, de a középsők hibáznak. Biró:Izsó László.

    Az Újság 1911 október 3.